Pesto
תפריט
ה', 14 דצמ 2017, 10:06
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות וינאיות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9080   

* By Kobako (photo taken by Kobako) [CC BY-SA 2.5 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5)], via Wikimedia Commons
לחמניות וינאיות
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים

1 כף שמרים יבשים (10 גר')
1/2 כוס מים חמימים (120 גר')
1/2 כפית סוכר
1/2 3 כוסות קמח (500 גר')
1 כפית מלח
3/4 כוס חלב* (180 גר')
15 גר' חמאה רכה**

דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים במים והסוכר, מניחים לתסיסה של 8 דקות בערך.
  2. מחממים את החלב והחמאה עד להמסת החמאה, מצננים לחום פושר למגע ומניחים בצד.
  3. מנפים את הקמח והמלח לקערת המיקסר, מערבבים מעט, יוצרים גומה ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים, מערבבים מעט עם הקמח לקבלת תערובת דייסתית, מוסיפים את החלב ומערבבים, מפזרים מעט מהקמח על התערובת ומניחים ל-20 דקות.
  4. מערבבים עם קרס הלישה עד לקבלת בצק אחיד, ממשיכים ללוש במהירות בינונית-נמוכה כ- 5 דקות, מכסים את הקערה בניילון ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  5. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, תופחים על הבצק ולשים מעט, מחלקים את הבצק ל-10 או 12 חלקים, רצוי לחלק בשקילה לקבלת לחמניות אחידות.
  6. מכדררים לכדורים, לוחצים מעט על כל כדור לקבלת לחמניה אליפטית ומניחים בתבנית על נייר אפיה במרווחים של 6 ס"מ.
  7. מורחים את הלחמניות בחלבון מהול ב-2 כפיות מים וקורט מלח.
  8. מחממים את התנור לדקה בלבד וסוגרים, מניחים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור.
  9. מכניסים את התבנית לתנור ומניחים לתפיחה עד כמעט להכפלת הנפח, מוציאים מהתנור.
  10. בעזרת סכין חדה מבצעים חתך בעומק 1 ס"מ לאורך או רוחב הלחמניות, לא עד הקצה.
  11. להכנת לחמניות "קייזר" מבצעים 5 חתכים קשתיים ממרכז הכדור כלפי חוץ.***
  12. ניתן לפזר שומשום/פרג/קימל על הלחמניות לאחר מריחה נוספת של תערובת החלבון, לא למרוח על החתכים.
  13. מחממים את התנור ל-220°, זורקים מספר קוביות קרח על תחתית התנור וסוגרים ליצירת אדים, מכניסים את התבנית לאפיה בשלב המרכזי וזורקים שוב מספר קוביות קרח.
  14. אופים כ-25 דקות או עד להשחמה.
  15. מוציאים ומצננים על רשת.
הערות
  • ניתן להכין כמות כפולה ולהקפיא לאחר אפיה.
  • ניתן להקפיא את הלחמניות מיד לאחר העיצוב, להניח בשכבה על מגש עטוף בניילון עד להקפאה מלאה, להעביר לשקית ניילון ולהחזיר להקפאה, להפשיר במקרר ולהתפיח בטמפרטורת החדר.
  • * או מים חמימים.
  • ** או מרגרינה או 1 כף שמן.
  • *** את החתכים רצוי לעשות בעזרת סכין יפנית ובחיתוך מהיר בכדי לא לגרום לקריסת הבצק.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
ראובן מ. (עורך)
קמח מלא יהיה כבד ודחוס מדי ללא תוספת גלוטן. אפשר שחלק (1/3 עד חצי) מכמות הקמח תיהיה מהסוג המלא.
6
האם ניתן להשתמש בקמח מלא למתכון הזה ?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אם הקפדת על התהליך והשמרים טובים...

יתכן שהבצק לא תפח בגלל מזג האויר הקר, לחמם ל-30 שניות בלבד...»»
3
ציון 10
אפיתי את הלחמניות יצא מאוד טעים גם האורחים התלהבו
תודה
2
ציון 10
אחד הלחמים המוצלחים- יצא נפלא טעים ומדהים
תודה :-)

לחמניות וינאיות

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: 1 כף שמרים יבשים (10 גר') 1/2 כוס מים חמימים (120 גר') 1/2 כפית סוכר 1/2 3 כוסות קמח (500 גר') 1 כפית מלח 3/4 כוס חלב...... Directions:
ממיסים את השמרים במים והסוכר, מניחים לתסיסה של 8 דקות בערך. מחממים את החלב והחמאה עד להמסת החמאה, מצננים לחום פושר למגע&...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר