Pesto
תפריט
ג', 28 מרץ 2017, 18:53
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תענוגות שוקולד

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 16036   

תענוגות שוקולד
6 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» קינוחים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

100 גר' סוכר
4 כפות מים
1 ביצה
2 חלמונים
250 גר' שוקולד מריר קצוץ (רצוי 56% לפחות)
250 גר' שמנת מתוקה
לציפוי:
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כף סירופ תירס או דבש

דרך הכנה
  1. מכינים 6 רינגים (טבעות) בקוטר 7.5-7 ס"מ וגובה 5 סמ, מניחים שקף או נייר שעווה על הדופן הפנימית ומניחים על נייר אפיה/שעווה במגש קטן או מכינים תבנית שקעים סיליקון בכל צורה.
  2. ממיסים את השוקולד בכלי כפול או במיקרוגל, מצננים מעט.
    מערבבים בקערה חסינת חום את הסוכר, המים, הביצה והחלמונים, מניחים על סיר עם מים רותחים קלות בתחתית, הקערה אינה נוגעת במים!, מקציפים בעזרת מקצף ידני עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, מצננים מעט.
  3. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה, מניחים בצד לצינון קצר.
  4. מקציפים את השמנת לקצפת רכה, מוסיפים 2 כפות לתערובת השוקולד ומערבבים, מוסיפים את יתרת השמנת ומקפלים במהירות ובעדינות.
  5. יוצקים לטבעות ומחליקים, מעבירים למקרר לצינון עד להתייצבות והתקשות התערובת.
  6. מכינים את הציפוי – מחממים את השמנת במיקרוגל עד לפני רתיחה, מוסיפים את השוקולד ומניחים דקה, מערבבים עד להמסת השוקולד, אם יש צורך מכניסים שוב לחימום של כמה שניות במיקרוגל, מוסיפים את סירופ התירס ומערבבים, מצננים, יוצקים על התערובת בטבעות ומחזירים למקרר ל-4 שעות.
  7. מניחים מנה על צלחת הגשה, מוציאים את הטבעת ומסירים את השקף ומגישים.
הערות
  • ניתן להכין גם ללא הציפוי או לצקת את הציפוי בזמן ההגשה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
12
לאחרונה עוגות בחושות יוצאות לי רטובות מלמעלה
מה הסיבה?
אודה להתייחסותך
11
ציון 10
עשיתי השבת והיה מעולה (גם מי שאכל בלי הסירופ)!
10
ראובן מ. (עורך)
אפשר לוותר, ואפשר כל ממתיק אחר.
9
הבנתי, אבל התכוונתי במקום סירופ או דבש..
8
ראובן מ. (עורך)
רשום: סירופ
7
אפשר להחליף את הדבש בציפוי? ובמה?
6
ציון 10
הכנתי ליום הולדת של בעלי ונרשמה הצלחה
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, להחליף בשמנת צמחית, לציפוי להמיס יחד במיקרוגל או על כלי כפול.
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מניחים רדיד אלומיניום על תבנית, מעליו מניחים נייר אפיה ולא כפי שכתבת...

מקפלים את שולי הנייר...»»
2
כיצד אופים עם תבנית רינג קוטר 24.
אפיתי עוגת תפוחים מתחתיה שמתי נייר אפייה ומעליה נייר אלומיניום...»»

תענוגות שוקולד

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 100 גר' סוכר4 כפות מים1 ביצה2 חלמונים250 גר' שוקולד מריר קצוץ (רצוי 56% לפחות)250 גר' שמנת מתוקהלציפוי:100 גר' שוקולד מ...... Directions:
מכינים 6 רינגים (טבעות) בקוטר 7.5-7 ס"מ וגובה 5 סמ, מניחים שקף או נייר שעווה על הדופן הפנימית ומניחים על נייר אפיה/שעווה במגש קטן או מכינים תבנית שקעים סיליקון בכ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר