פסטה פנה בפטריות ואגוזים

4 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
מרכיבים
500 גר' פסטה פנה (צינורות)
50 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום קצוצה דק
8 פטריות שיטאקי מיובשות
2 כפות קמח
250 גר' שמנת לבישול 15%
250 גר' שמנת מתוקה 38%
3 עלי בזיליקום פרוסים דק
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
קורט פלפל לבן
1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
100 גר' אגוזי מלך קלויים
גבינת פרמזן מגורדת
דרך הכנה
- מניחים את הפטריות בקערה קטנה, יוצקים מעל מיים חמים ומניחים לספיגת המים כ-20 דקות או עד להתרככות, מסננים מהמים, סוחטים ופורסים לרצועות ברוחב 2 ס"מ.
- מחממים מים סיר, מביאים לרתיחה ומוסיפים 1 כפית מלח, מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הפסטה, מבשלים ללא כיסוי עד לדרגת אל-דנטה (הפסטה רכה אבל עדיין נגיסה).
- בזמן בישול הפסטה מכינים את הרוטב, ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים בבחישה עוד דקה.
- מוסיפים את הפיטריות, בוחשים ומטגנים 2 דקות, מפזרים מעל את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את השמנות ובוחשים, מוסיפים את המלח, הבזיליקום, אגוז המוסקט והפלפל ומערבבים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט חלב.
- מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת, מערבבים לציפוי, מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
- מניחים בצלחות הגשה ומפזרים מעל מעט גבינת פרמזן מגורדת נוספת ואת האגוזים הקלויים ומגישים.
הערות
- ניתן להחליף את השיטאקי בפטריות שמפניון או פורטבלה טריות.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- לחמניות גבינה מהירות [אורזיגל] - תמיד קוטפות מחמאות
- עוגה בסיסית [תמר החמודה] - מאוד קלה וטעימה!
- חזה עוף במישרה ים תיכוני [אבי מ.] -
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- מרק יוגורט עם נענע (קווקזי) [zippo22] -
- עוגת ביסקוויטים [אורן בר] -
- מרובעי מרנג ופירות [אבי מ.] - קינוח מרנג ופירות ללא קרם