Pesto
תפריט
ה', 18 אוק 2018, 09:16
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת תמרים ואגוזים

עוגה דלת סוכר    

מאת: ::: צפיות: 9483   

עוגת תמרים ואגוזים
16 מנות
אפיה
בריאות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
 
מרכיבים

לעוגה:
1/4 1 כוס קמח
1/4 כוס סוכר
3 שקיות ממתיק מלאכותי עמיד בחום (למשל: Sweet 'n Low) או 1 כפית Sweet 'n Low
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1/8 כפית מלח
1/3 כוס  שמן
1/3 כוס  חלב 1%
1 ביצה מס 1
1 כפית  תמצית וניל
1 כוס תמרים ללא גלעינים קצוצים גס
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
לקישוט:
1/4 כוס קמח
20 גר' מרגרינה רכה
1 שקית  ממתיק מלאכותי עמיד בחום (למשל Sweet 'n Low) או 1/3 כפית Sweet 'n Low
1/4 כפית קינמון טחון

דרך הכנה
  1. מחממים תנור ל-180°, משמנים תבנית 20X20 ס"מ.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, הממתיק המלאכותי, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והמלח. 
  3. לתוך כוס מדידה יוצקים את השמן, החלב, הביצה ותמצית הוניל, מערבבים היטב ויוצקים אותם תוך כדי בחישה לקערת המרכיבים היבשים. ממשיכים בבחישה עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. מוסיפים את התמרים והאגוזים, מערבבים קלות ויוצקים לתוך התבנית המשומנת.
  5. בקערה קטנה מערבבים יחד את כל מרכיבי הציפוי עד לקבלת פירורים, מפזרים על גבי העוגה.
  6. אופים 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ומצננים על-גבי רשת.
  7. אם רוצים מפזרים מעט אבקת סוכר מעל.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ראובן מ. (עורך)
ראה תשובה למטה
5
שלום,
אם אני רוצה במקום הממתיק להשתמש בסוכר בלבד,כמה צריך להוסיף ל-רבע כוס סוכר שבמתכון?
תודה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ממתיק מלאכותי, להשיג בכל המרכולים.
3
מה זה low ח' sweet
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
1/4 כוס סוכר לבן או 3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה.
1
אם אני רוצה להשתמש בסוכר כמה עלי לשים (סוכר חום או לבן)?
עוגת תמרים ואגוזים By , 2006-11-04T21:02:55+02:00 עוגת תמרים ואגוזים עוגה דלת סוכר Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 16 Tags: none Ingredients: - לעוגה:1/4 1 כוס קמח1/4 כוס סוכר3 שקיות ממתיק מלאכותי עמיד בחום (למשל: Sweet 'n Low) או 1 כפית Sweet 'n Low1 כפי... Instructions: מחממים תנור ל-180°, משמנים תבנית 20X20 ס"מ. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, הממתיק המלאכותי, אבקת האפיה, הסודה לש...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר