Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 10:38
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינה נימוחה

עוגה גבינה ללא תחתית    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 21149   

עוגת גבינה נימוחה
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 9.6
[5 מדרגים]
 
מרכיבים
500 גר' גבינת סימפוניה 5%
1/2 כוס חלב
2 כפות מיץ לימון טבעי
4 חלמונים מס' 2
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
4 חלבונים מס' 2
1/2 כוס סוכר
דרך הכנה
  1. מחמממים את התנור ל-175°, מניחים נייר אפיה בתחתית תבנית קפיצית 26 או תבנית עוגת גבינה עם תחתית נשלפת בקוטר 26, מניחים נייר אפיה על הדפנות הפנימיות מעבר לגובה התבנית*.
  2. מניחים את התבנית על רדיד אלומיניום ומקפלים את שולי הרדיד כלפי הדפנות ליצירת אטימה חיצונית לתבנית, מכינים תבנית אטומה שניתן להכניס אליה את תבנית האפיה.
  3. מביאים את כל החומרים לטמפרטורת החדר.
  4. בקערה טורפים את הגבינה עם החלמונים והסוכר, מנפים ומוסיפים את הקורנפלור ומערבבים, מוסיפים את החלב, מיץ הלימון ותמצית הוניל ומערבבים היטב.
  5. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים תוך כדי הקצפה את הסוכר הנוסף ב-3 פעמים ומקציפים לקצף גמיש אבל לא קשה.
  6. מוסיפים 1/4 מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים, מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. יוצקים לתבנית ומחליקים, מניחים את התבנית בתבנית הגדולה ויוצקים מים רותחים מסביבה עד לגובה 2/3 גובה התבנית.
  8. מכניסים לאפיה שלב התחתון (לא על התחתית) של התנור ל-60-70 דקות, כשהשכבה העליונה שחומה, סוגרים את חום התנור ומניחים לצינון בתנור, העוגה תופחת באפיה וצונחת בצינון .
  9. מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת.
הערות
  • להנחת נייר אפיה על הדפנות - חותכים רצועות ברוחב 10 ס"מ, מרטיבים מעט את הדפנות הפנימיות ומדביקים את הנייר אליהם.
  • האפיה בתבנית כפולה לקבלת דפנות עוגה בהירות.
  • העטיפה ברדיד אלומיניום למניעת הגרת נוזלים לתנור.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
35
ראובן מ. (עורך)
קורנפלור, לעניות דעתי כשר לאוכלי קטניות. בכל מקרה ניתן להשתמש בקמח תפוחי אדמה במקום.
33
ציון 10
העוגה מ-צ-ו-י-ו-נ-ת!
31
ברנדי (במטבח)
תודה!
30
ראובן מ. (עורך)
במקרר, והובילי אותה בקירור בכל דרך אפשרית ורכב ממוזג.
28
ראובן מ. (עורך)
לא מומלץ להקפיא, למרות שיש כאלה שמקפיאים ומפשירים לאט במקרר (ולא למעלה משבועיים).
לעתים יש נטיה...»»
27
ברנדי (במטבח)
אני ממש מאוהבת בעוגה הזו. אפילו אחרי שבועות!!
האם ניתן להקפיא עוגה זו, ועוגות גבינה ככלל??
26
ראובן מ. (עורך)
אספנו את כל הטיפים לעוגת גבינה מוצלחת
25
ראובן מ. (עורך)
יש לזכור שבעוגת גבינה יש הרבה נוזלים, ומהקיטור שנוצר היא תופחת מהר ועשויה להגיע לפיצוץ, איבוד נפח וצניחה....»»
23
ראובן מ. (עורך)
איזה קשוח, זה היה בצחוק. תגובה מתחתיך היית בדיוק באותו נושא. לחצי על התגובה כדי שהיא תיפתח במלואה
22
ברנדי (במטבח)
אה והעוגה, מושלמת בריח ובטעם!!
מה לעשות...
21
ברנדי (במטבח)
ראובן,
היום אתה קצת קשוח... למה??
אני פה מאד מנוסה בעוגות, רק אופה כל היום, וככה מעליב??:)...»»
20
ראובן מ. (עורך)
אם כך צאי לטיול בשבילי העוגה :) איך היא מושלמת אם היא התפוצצה?
ראי תגובה מתחתיך...
18
ראובן מ. (עורך)
זה לא מתכון למתחילים או למי שאין נסיון בעוגות טורט או גבינה. אם לא עושים קיצורי דרך זה אמור לצאת כמו...»»
17
ניסיתי אך בכל זאת העוגה צנחה לגובה של פיתה הטעם מעןלה אך זאת לא עוגה מה לא בסדר?
16
ברנדי (במטבח)
והאם אפשר לאפות עוגות גבינה, ככלל, בתבנית סילקון?. (אפילו מעוטרות)??
תודה
15
ראובן מ. (עורך)
הוזכר למטה, רק נקזי נוזלים.
14
ברנדי (במטבח)
שלום,
ברצוני להכין עוגה זו, האם אפשר להמיר את הגבינה בגבינה רגילה או גבינה לאפיה?? או בטוב טעם??...»»
13
ציון 9
אני בשלן חובב חיפשתי עוגת גבינה טובה ומצאתי כל הקושי בעוגה הזאת הוא בהכנת התבנית (שני שכבות)את כל המרכיבים...»»
12
לדעתי אם לא נוסיף חלב נוכל להשתמש בגבינה רגילה בלי הצורך לנקז נוזלים. אני מוסיפה כף קליפת לימון מגורדת במקום מיץ לימון.
11
ראובן מ. (עורך)
ממש לא. רצוי גבינת שמנת.
10
אבי האם אפשר עם גבינה רגילה לא סימפוניה?
9
ראובן מ. (עורך)
לא בכל עוגה צריך קמח. הביצים כאן יוצרות את הנפח
8
עוגה בלי קמח בכלל?
אין טעות במתכון?
7
אני בדיוק בהכנות....איפה הגבינות נכנסות לתערובת?....האם יחד עם תערובת החלמונים?
תודה על תשובתך המהירה.
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לנונה

עשיתי חישוב מחדש, נפלה טעות בחישוב המרת הביצים מגר' ליחידות, להשתמש ב-4 ביצים מס' 2, תוקן במתכון.
3
אבי, העוגה צנחה במרכז ונשארה גבוהה בדפנות, איפה טעיתי? פעלתי לפי ההוראות
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, תבנית בנפח 3.5 ליטר.
1
האם אפשרי לאפות את העוגה בתבנית פיירקס

עוגת גבינה נימוחה

By Published: עוגה גבינה ללא תחתית מאת אבי מ. 4.8 כוכבים מתוך 5 5 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 500 גר' גבינת סימפוניה 5% 1/2 כוס חלב 2 כפות מיץ לימון טבעי 4 חלמונים מס' 2 1/4 כוס סוכר 1/3 כוס קורנפלור 1 כפית תמצית וניל 4 חלבונים מס' 2 ...... Directions:
מחמממים את התנור ל-175°, מניחים נייר אפיה בתחתית תבנית קפיצית 26 או תבנית עוגת גבינה עם תחתית נשלפת בקוטר 26, מניחים נייר אפיה על הדפנות הפנימיות מעבר לגובה התבנית*. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
  • עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
  • בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
  • קיש פטריות ובצל [אבי מ.] - קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.חלבי.
  • חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
  • תגובות כלליות [ראובן מ.] - לא ממש מתכון, אלא מקום לשיגור תגובות ובקשות כלליות
  • מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
  • עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.