Pesto
תפריט
ו', 21 יול 2017, 23:45
110385 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טארט תפוחים במלית שקדים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8001   

טארט תפוחים במלית שקדים
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים

לקלתית:
2 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
קורט מלח
2-1 כפות מים קרים
למלית שקדים:
2 כוסות שקדים טחונים
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות קמח
4-5 תפוחי עץ מתוקים גדולים
3 כפות ריבת מישמשים
1 כפית מיץ לימון

דרך הכנה
  1. מכינים את הקלתית – מכניסים את הקמח לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הסוכר והמלח ומפעילים בפולס אחד לערבוב, מוסיפים את החמאה ומפעילים במספר פולסים קצרים לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את החלמונים ומפעילים שוב בפולסים עד לקבלת בצק, אם יש צורך מוסיפים כף או שתיים מים קרים, לעבד מעט ככל האפשר.
  2. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון צמיד ומכניסים למקרר לשעה או עד להתקשות.
  3. מוציאים ומרדדים על משטח מקומח קלות לעיגול גדול מקוטר תבנית פאי 24 עם תחתית מתפרקת, מניחים את הבצק המרודד בתבנית ומניחים לשוליים עודפים להיות מחוץ לתבנית, מנקבים בעזרת מזלג את תחתית הפאי.
  4. מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180° ל-8 דקות, מוציאים ומסירים בעזרת סכין את עודפי הבצק מהשוליים ומחזירים לאפיה נוספת עד להזהבה יפה של הבצק, מוציאים מהתנור.
  5. מכינים את המלית – בקערת המיקסר מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את השקדים הטחונים, הביצים והקמח ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים את התערובת לקלתית האפויה ומשטחים.
  6. מקלפים את תפוחי העץ, חותכים ומגלענים, פורסים לפרוסות בעובי 5 מ"מ, מניחים את הפרוסות על המלית כמניפה או כשושנה בחפיפה.
  7. מכניסים לאפיה לכ-35 דקות או עד להשחמה קלה של התפוחים, מוציאים ומצננים בתבנית על רשת.
  8. מחממים מעט את ריבת המישמשים ומיץ הלימון במיקרוגל או בסיר קטן, מורחים על העוגה לאחר הצינון.

טארט תפוחים במלית שקדים

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לקלתית:2 כוסות קמח1/3 כוס סוכר100 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות2 חלמוניםקורט מלח2-1 כפות מים קרים...... Directions:
מכינים את הקלתית – מכניסים את הקמח לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הסוכר והמלח ומפעילים בפולס אחד לערבוב, מוסיפים את החמאה ומפעילים במספר פולסים קצר...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר