Pesto
תפריט
ש', 21 אוק 2017, 04:18
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ריבועי מעדן שוקולד אבי

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11974   

ריבועי מעדן שוקולד אבי
16 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» ממתקים» קפה
 
מרכיבים
250 מיל' שמנת מתוקה
200 גר' חמאה
550 גר' שוקולד מריר קצוץ (56% מוצקי קקאו לפחות)
1/4 כוס מחית נוגט או ממרח אגוזים*
2 כפות ליקר אגוזים
4 ביצים מס' 1
4 כפות סוכר
100 גר' אגוזי לוז קלופים, קלויים וקצוצים גס
דרך הכנה
  1. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מעבירים לקערה ומניחים בצד.
  2. ממיסים את החמאה בסיר כפול או במיקרוגל, מוסיפים את השוקולד ומערבבים, מחממים מעט עד להמסה מלאה, מוסיפים את ממרח האגוזים והליקר ומערבבים, מניחים בצד לצינון עד להמשך ההכנה.
  3. מערבבים בקערה חסינת חום את הביצים עם הסוכר, מניחים על באן מארי (סיר כפול) ומחממים תוך כדי ערבוב רצוף, נזהרים שלא לבשל את הביצים, מחממים עד שהביצים חמות למגע (60°), מסירים ומעבירים לקערת המיקסר, מקציפים במהירות גבוהה עד לקרור ותפיחת התערובת פי 3 מהנפח המקורי.
  4. מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת השוקולד ומקציפים במהירות בינונית עד להסמכת קלה של התערובת,
  5. מערבבים בקיפול את הקצפת לתערובת.
  6. מוסיפים את אגוזי הלוז הקצוצים ומערבבים ידנית בעדינות.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית 24X24  ס"מ ומחליקים, מעבירים לקרור במקרר ל-5 שעות לפחות.
  8. שומרים במקרר עד לפני ההגשה, מוציאים וחותכים בעזרת סכין חמה לריבועים 6X6 ס"מ, מנפים מעט קקאו טוב מעל.
הערות
* מחית נוגט להשיג בחנויות מתמחות או להחליף בממרח שוקולד אגוזים טוב.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
נכון, תוקן, תודה.
1
בסעיף 2 כתוב להוסיף ממרח שקדים.אני מבינה שהכוונה היא לממרח אגוזים.

ריבועי מעדן שוקולד אבי

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 16 Ingredients: 250 מיל' שמנת מתוקה 200 גר' חמאה 550 גר' שוקולד מריר קצוץ (56% מוצקי קקאו לפחות) 1/4 כוס מחית נוגט או ממרח אגוזים* 2 כפות ליקר אגוזים 4 ביצים מס' 1...... Directions:
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מעבירים לקערה ומניחים בצד. ממיסים את החמאה בסיר כפול או במיקרוגל, מוסיפים את השוקולד ומערבבים, מחממים מעט עד להמסה מלאה,...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר