Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 07:09
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד וקרם

חלבי    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11182   

עוגת שוקולד וקרם
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 5
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

לעוגה:
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כוס מים
1 כף אבקת קפה נמס
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמן
1/2 כוס שמנת חמוצה
2 ביצים מס' 1
2 כפיות תמצית וניל
לקרם:
200 גר' חמאה רכה
1 כוס קקאו טוב מנופה
4 כוסות אבקת סוכר מנופה
2/3 כוס חלב בטמפרטורת החדר
2 כפיות תמצית וניל

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-160°, משמנים 2 תבניות 24 קפיציות ומניחים נייר אפיה בתחתית.
  2. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הסודה לשתיה והמלח, מניחים בצד.
  3. מערבבים את המים החמים והקפה בסיר קטן, מחממים ומביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד, מניחים כדקה ומערבבים עד להמסת השוקולד, מניחים בצד לצינון.
  4. מערבבים בקערה בינונית את השמן, השמנת, הביצים ותמצית הוניל, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים לתערובת 1/3 מכמות תערובת הקמח ומערבבים, מוסיפים עוד 1/3 ומערבבים, מערבבים את ה-1/3 הנותר ומערבבים.
  6. יוצקים לשתי התבניות ומכניסים לאפיה של כ-40 דקות  או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש, מוציאים ומצננים בתבנית על רשת 10 דקות.
  7. משחררים את העוגות מהתבניות והופכים על הרשת, מסירים את הנייר ומניחים לצינון מלא.
    מניחים עוגה אחת על צלחת הגשה, מורחים מחצית מהקרם על העוגה, מניחים שכבה שניה ומצפים את כל העוגה.
    שומרים במקרר עד לפני הגשה, מוציאים כ-15 דקות לפני הגשה.
  8. להכנת הקרם – ממיסים את החמאה ומעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים את הקקאו המנופה מעל ומערבבים ידנית, מפעילים את המיקסר עם וו ההקצפה במהירות בינונית ומוסיפים את אבקת הסוכר לסירוגין עם החלב ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה, ממשיכים להקציף עוד 2 דקות, מקפידים לעצור לגרד את הדפנות מדי פעם, מעבירים למקרר להתייצבות לסמיכות שניתנת למריחה, מוציאים ומורחים על העוגה ומחזירים את העוגה לאיחסון במקרר.
הערות
  • חובה לנפות את הקקאו ואבקת הסוכר למניעת גושים.
  • ניתן לאפות את העוגה בתבנית אחת ולהאריך את משך האפיה, באפיה בשתי תבניות מתקבלות 2 שכבות זהות ואפיה אחידה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
18
ציון 9
הוספתי את הסוכר למים, עד שיימס. העוגה יצאה מצויינת. גבוהה וטעימה.
תודה רבה!
17
ראובן מ. (עורך)
כנראה שזה נכנס בשלב 2. אם אין ניסיון מומלץ להשתמש במתכון ברור או עם ציון גבוה של אלה שניסו.
16
במתכון לא צויין מה עושים עם הסוכר, האם להוסיף למים והקפה?
15
ראובן מ. (עורך)
להגיע למצב נוזלי זה בדרך כלל אומר טעות בכמויות, חום לא אחיד או הערכת מצב שגויה בעת ההכנה. אנא ראי את...»»
14
ציון 1
עשינו את העוגה בדיוק לפי המתכון. וכשהיא הייתה מוכנה היא הייתה נוזלית עם צורה לא טובה בכלל וטעם מריר מידי!
13
האם אפשר למלות את העוגה בקרם אחר כמו מוס?
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הגיוני, זה קרם חמאה.
9
לעוגת שוקולד וקרם..זה הגיוני שבקרם צריך לשים.4 כוסות אבקת סוכר???? זה נשמע ונראה יותר מידיי...
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מצטער, לא ניתן לוותר כי היא מרכיב מרכזי בקרם.

ניתן להשתמש בכל סוג קרם אחר.
7
תודה על התשובה הזריזה
התכוונתי אם ניתן לוותר על החמאה בקרם או שזה מרכיב חובה?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בקרם יש חמאה ולא מרגרינה(במתכון), ניתן להחליף במרגרינה.
5
בס"ד
שלום, האם יש אפשרות לוותר על המרגרינה בקרם?
תודה על כל התשובות
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר, להחליף בעוגה את השמנת חמוצה ב-1/3 כוס מיץ תפוזים + 1 כפית חומץ, בקרם להחליף את החלב בשמנת לקפה ריץ' (לא שמנת להקצפה).
3
שבוע טוב! אם אפשר שהעוגה תהיה פרווה?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
במרכולים "מוצרט" ו"קדבורי", בחנויות מתמחות יש של "קליבו" ו"וולרונה" ויבוא אחר - קקאו כהה מסוג "הולנדי".

עוגת שוקולד וקרם

By Published: חלבי מאת אבי מ. 2.5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לעוגה:1/2 1 כוסות סוכר1/2 1 כוסות קמח1 כפית אבקת אפיה1/2 כפית אבקת סודה לשתיה1/2 כפית מלח1 כוס מים1 כף אבקת קפה נמס...... Directions:
מחממים את התנור ל-160°, משמנים 2 תבניות 24 קפיציות ומניחים נייר אפיה בתחתית. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הסודה ל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר