Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 06:31
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי קרמל אגוזים ושוקולד

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9579   

פאי קרמל אגוזים ושוקולד
8 מנות
אפיה משולב
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים: 9
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לתחתית הפאי:
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
4 כפות סוכר
120 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1 חלמון
2 כפות מים קרים

לשכבת הקרמל:
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
200 גר' תערובת אגוזים קלויים וקצוצים
לציפוי:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה רכה
אבקת קקאו לקישוט
דרך הכנה
  1. מכינים את הבצק לתחתית – מכניסים את הקמח, המלח והסוכר לקערת מעבד מזון, מפעילים ב-2 פולסים, חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים למעבד במזון, מפעילים במספר פולסים עד לקבלת תערובת פירורית, מערבבים את החלמון עם המים ומוסיפים, מפעילים קצרות רק עד שמתקבל בצק ראשוני, מוציאים למשטח מקומח ולשים קלות, אוספים לכדור ומשטחים, עוטפים בניילון ומאחסנים לשעה במקרר.
  2. מחממים את התנור ל-180°.
  3. מרדדים את הבצק לעלה הגדול ב-5 ס"מ מקוטר תבנית פאי בגודל 24-26 עם תחתית מתפרקת, מניחים בתבנית ומהדקים לתחתית והדפנות, משאירים את יתרת הבצק מעבר לדפנות.
  4. מנקבים את התחתית במזלג ומכניסים לאפיה של 10 דקות, מוציאים ומסירים בעזרת סכין משוננת את עודפי הבצק השוליים מהתבנית עד לגובה הדפנות, מחזירים לאפיה עד להזהבה קלה, מוציאים מהתנור.
  5. מכינים את שכבת הקרמל - בסיר קטן מחממים את הסוכר בבחישה עד להמסה, מפסיקים לבחוש ברגע שהסוכר נמס, ממשיכים לחמם שמתקבל קרמל, מוסיפים את השמנת ומערבבים בחימום קל עד להמסה מלאה, מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה ומערבבים, מוסיפים את האגוזים, בוחשים, יוצקים על תחתית הפאי האפויה ומשטחים, מעבירים למקרר לשעתיים.
  6. מכינים את שכבת השוקולד - מחממים את השמנת עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד הקצוץ ומניחים לדקה, מעבבים בעדינות עד להמסת השוקולד, מוסיפים את החמאה ומערבבים להמסה, יוצקים על שכבת הקרמל ומעבירים למקרר לשעתיים.
  7. לפני ההגשה מוציאים מהמקרר ומנפים מעט קקאו מעל, חותכים למנות, מניחים כל מנה בצלחת הגשה ומניחים ל-15 דקות בטמפרטורת החדר לפני הההגשה.
הערות
  • הפאי חלבי בלבד.
  • חובה לקלות את האגוזים לפני ההוספה לקרמל, אגוזי מלך אין חובה לקלות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
10
ראובן מ. (עורך)
אפשר שהוא התגבש מהר מדי?!
9
ציון 9
הפאי טעים מאוד אך רציתי לשאול מדוע שכבת הקרמל לא נדבקת לשכבת הבצק. הטארט לא ממש מתאחד.
8
ראובן מ. (עורך)
הכוונה לתבנית פאי עם תחתית נשלפת בקלות להפרדת הפאי מדפנות התבנית. לא חובה, כל תבנית פאי תתאים, רק שזו נוחה יותר לחיתוך.
7
לגבי התבנית האם אתה מתכוון לתבנית מתפרקת עם שוליים נמוכים.
אשמח לתשובה מהירה
אתר מעולה המשיכו ...
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יהיה כהה מדי, אפשר להחליף את הסוכר החום בהיר בסוכר לבן.
5
בשכבת הקרמל האם אפשר להשתמש פעמיים באותו סוג של סוכר כהה?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מכיוון ששמנת צימחית מתפרקת בחום ובנוסף אין בה מוצקי חלב ושומן ליצירת הקרמל.
3
היי אבי,
למה אי אפשר להשתמש בשמנת ריצ' רגילה כדי שהעוגה תהיה פרווה ?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להשתמש בריץ' שמנת לקפה, לא להקצפה.
1
האם אפשר להשתמש בריצ' קצפת?(ולא בזה של בישול עם הציור של הברוקולי) או שף הלבן קצפת צימחית

פאי קרמל אגוזים ושוקולד

By Published: מאת אבי מ. 4.5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לתחתית הפאי: 1/2 1 כוסות קמח 1/4 כפית מלח 4 כפות סוכר 120 גר' חמאה או מרגרינה קרה 1 חלמון 2 כפות מים קרים ...... Directions:
מכינים את הבצק לתחתית – מכניסים את הקמח, המלח והסוכר לקערת מעבד מזון, מפעילים ב-2 פולסים, חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים למעבד במזון, מפעילים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר