Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 20:24
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק גריסים ובשר

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8217   

מרק גריסים ובשר
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

4 כפות שמן
1/2 1 קג' צלעות בקר עם הבשר*
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
6 או יותר כוסות מים
4 עגבניות גדולות מגולענות וחתוכות לקוביות
1 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית טימין
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
1 גבעול סלרי פרוס
2/3 כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
*מבקשים מהקצב לחתוך את הצלעות לנתחים באורך 7 ס"מ בערך.

דרך הכנה
  1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים בבחישה עד להשחמה קלה.
  2. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את המים לכיסוי הצלעות ומביאים לרתיחה, מסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל השחור והטימין וממשיכים לבשל כשעה וחצי ברתיחה בינונית עד להתרככות הבשר, אם יש צורך מוסיפים מים לכיסוי הבשר.
  3. מוציאים את הצלעות לצלחת, מסירים את הבשר מהעצמות וחותכים לנתחים קטנים, מחזירים לסיר.
  4. מוסיפים את הגזר והסלרי, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 15 דקות, מוסיפים את הגריסים ומבשלים עד להתרככות הגריסים.
  5. טועמים ומתקנים מליחות לפי הטעם, מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים עוד 2 דקות.
  6. מסירים מהאש ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
הכנתי את המרק בדיוק לפי המתכון, ויצא נ-ה-ד-ר!!
תודה רבה...!
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להכין כדורי בשר ולהשתמש במקום הנתחים.
1
אפשר להכין עם בשר טחון במקום הנתחים?

מרק גריסים ובשר

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 4 כפות שמן 1/2 1 קג' צלעות בקר עם הבשר* 1 בצל גדול קצוץ 2 שיני שום קצוצות דק 6 או יותר כוסות מים 4 עגבניות גדולות מגולענות וחתוכות לקוביות...... Directions:
מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים בבחישה עד להשחמה קלה. מוסיפים את הש...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר