Pesto
תפריט
ג', 13 נוב 2018, 05:43
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק אפונה פיקנטי

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8821   

מרק אפונה פיקנטי
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
 
מרכיבים

50 גר' פרוסות חזה אווז מעושן
200 גר' קבנוס טוב
2 גזרים קלופים חתוך לקוביות קטנות
1 תפו"א חתוך לקוביות קטנות
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 שן שום כתושה
400 גר' אפונה יבשה
5 כוסות מים
קורט פלפל אנגלי
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1/2 כפית טימין יבש
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/4 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
1 שקית קטנה ביסלי בטעם גריל

דרך הכנה
  1. חותכים את פרוסות האווז לרצועות ברוחב 2 ס"מ, חותכים את הרצועות לחתיכות ברוחב 2 ס"מ, מטגנים בסיר עם 2 כפות שמן עד לפריכות, מוציאים לצלחת.
  2. חותכים את הקבנוס לפרוסות ברוחב 2 ס"מ ומוסיפים לסיר, מטגנים כדקה, מוציאים לצלחת.
  3. מוסיפים את קוביות תפו"א ומטגנים עד להשחמה קלה, מוציאים לצלחת.
  4. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  5. מוסיפים את המים והאפונה ומביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים ובוחשים, מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה קלה עד להתרככות והתפרקות האפונה כ-45 דקות או יותר, אם יש צורך מוסיפים עוד מים בגובה 1 ס"מ מעל האפונה כל זמן הבישול, בוחשים מדי פעם תוך גירוד התחתית.
  6. מוציאים כמות של 3 מצקות לבלנדר ומעבדים במספר פולסים למחית עדינה ומחזירים לסיר, ניתן לעשות זאת גם עם בלנדר מוט, 2-3 סיבובים מהירים בתוך הסיר, התערובת צריכה להיות במרקם של מחית חצי גסה.
  7. מוסיפים את הקבנוס ופרוסות האווז, העגבניות המיובשות, הגזר ותפו"א ומבשלים עוד 10 דקות עד להתרככות הגזר, בודקים תיבול מלח ופלפל לפי הטעם.
  8. מרסקים את הביסלי לפירורים, יוצקים את המרק לצלחות הגשה ומפזרים מעל כף ביסלי מרוסק בכל צלחת ומגישים.
הערות

* ניתן למהול את המרק לפי הטעם, המרק צריך להיות סמיך.
* ניתן להוסיף שבבי פלפל צ'ילי לפי הטעם.

מרק אפונה פיקנטי By , 2006-10-16T22:48:45+02:00 מרק אפונה פיקנטי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 50 גר' פרוסות חזה אווז מעושן200 גר' קבנוס טוב2 גזרים קלופים חתוך לקוביות קטנות1 תפו"א חתוך לקוביות קטנות1 בצל בינוני קצוץ דק1 שן שום כתושה... Instructions: חותכים את פרוסות האווז לרצועות ברוחב 2 ס"מ, חותכים את הרצועות לחתיכות ברוחב 2 ס"מ, מטגנים בסיר עם 2 כפות שמן עד לפריכות, מוציאים לצלחת. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר