Pesto
תפריט
ב', 19 נוב 2018, 01:54
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ריבת אתרוגים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9680   

ריבת אתרוגים
בישול
יום לפחות
קושי: מתקדם
» ריבות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
 
מרכיבים

1 קג' אתרוגים צהובים
2 תפוזים
1/2 כוס מים
1 קג' סוכר
3 כפות דבש
1 מקל קינמון

דרך הכנה
  1. שוטפים היטב את האתרוגים, קוטמים את הקצוות, חתוכים כל אתרוג לרבעים לאורכו עם הקליפה  ומגלענים, מניחים את הגרעינים בשקית בד.
  2. פורסים את הרבעים לפרוסות ברוחב 1/2 ס"מ ומניחים בסיר.
  3. מכסים במים, מניחים בצד ל-12 שעות, מסננים מהמים ויוצקים מים חדשים, משרים ל-12 שעות ומסננים שוב.
  4. יוצקים לסיר את המים ומסיפים את הסוכר והדבש, מתחילים לחמם עד להמסת הסוכר.
  5. בזמן חימום הנוזלים בסיר חותכים את התפוזים לקוביות קטנות עם הקליפה, מוסיפים את הגרעינים לשקית גרעיני האתרוגים וסוגרים את השקית עם חוט, מניחים בסיר עם קוביות התפוזים ומקל הקינמון.
  6. מוסיפים את האתרוגים ומביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית ומבשלים ברתיחה קלה עד להסמכת התערובת, בודקים את הסמיכות בנטילת כפית מהתערובת ומניחים על צלחת קרה, אם הריבה אינה נמרחת בהטית הצלחת הסמיכות טובה ולא ממשיכים לבשל.
  7. מוציאים את שקית הגרעינים ומקל הקינמון ויוצקים את הריבה לצנצנות מעוקרות, מניחים נייר שעווה מעל וסוגרים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
מירבעמוס שלום
על מנת שלא יתקשה יש לבשל את הריבות כשעתים בלבד הנוזל עדין לא סמיך מדי לקראת הסוף אני...»»
5
ראובן מ. (עורך)
לרוב עקב בישול יתר.
4
שלום אבי, בישלתי את האתרוגים על אש נמוכה קרוב ל- 4 שעות עד שנהיה סמיך, העברתי לצנצנות והריבה יצאה קשה מאוד. למה?
3
לאבי שלום האם חייבים אתרוגים צהובים או שאפשרי גם ירוקים תודה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להמיר בלימונים.
ריבת אתרוגים By , 2006-10-15T14:37:02+02:00 ריבת אתרוגים Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 1 קג' אתרוגים צהובים 2 תפוזים 1/2 כוס מים 1 קג' סוכר 3 כפות דבש 1 מקל קינמון ... Instructions: שוטפים היטב את האתרוגים, קוטמים את הקצוות, חתוכים כל אתרוג לרבעים לאורכו עם הקליפה  ומגלענים, מניחים את הגרעינים בשקית בד. פורסים את הרבעים לפרוסות ברוחב 1/2 ס"מ ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר