Pesto
תפריט
ב', 25 יונ 2018, 14:57
110399 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פסטה ברוטב שום, עגבניות מיובשות, גבינה בולגרית ושמן זית

פסטה    

מאת: enavberes ::: צפיות: 11450   

פסטה ברוטב שום, עגבניות מיובשות, גבינה בולגרית ושמן זית
4 מנות
בישול
דל שומן
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
400 גרם ספגטי
5 שיני שום טריות קצוצות לקוביות קטנות
שמן זית
חופן עלי בזיליקום טריים
2 כוסות של פטריות שמפיניון טריות פרוסות
150 גרם של עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות
150 גרם גבינה בולגרית 5%
2 כוסות של עגבניות שרי חתוכות לחצאים
מלח
פלפל שחור טחון
אגוז מוסקט טחון
דרך הכנה
  1. ב-2-3 כפות של שמן זית מטגנים על אש בינונית את קוביות השום. ברגע שמתקבל צבע זהוב (2-3 דקות) מוציאים את קוביות השום שנעשו פריכות, ומשאירים בצלחת נפרדת בצד.
  2. מוסיפים עוד 2-3 כפות של שמן זית ומוסיפים את העגבניות המיובשות לטיגון קל, ולאחר מכן מוסיפים את עגבניות השרי.
  3. משאירים על אש בינונית ומערבבים קלות במשך 10 דקות בערך, עד שהעגבניות מתרככות והרוטב נהיה נוזלי יותר. אז מוסיפים את הפטריות, הבזיליקום, מלח ופלפל לפי הטעם ומעט אבקת אגוז מוסקט. 
  4. ממשיכים לערבב עוד כמה דקות ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  5. מוסיפים את הספגטי לאחר שהוכן במים, מקטינים את האש ומוסיפים את הגבינה הבולגרית והשום שטיגנו בהתחלה.
  6. מכבים את האש, מערבבים שוב וסוגרים את הסיר למשך כמה דקות לערבוב-טעמים וניתן לאכול.

                                              בתאבון!

הערות
חשוב לציין כי עם מתכון זה ניתן "לשחק" לפי מה שמתחשק או לפי המצרכים שיש בבית. אפשר להשתמש בפסטה מכל סוג, איך שאוהבים. אם אין עגבניות שרי מומלץ להשתמש ברצועות של עגבניות טריות, ואף ניתן לא להשתמש בעגבניות טריות כלל פרט לעגבניות המיובשות, ואז הרוטב פחות נוזלי.  אפשר גם להוסיף פרוסות זיתים שחורים למי שאוהב. תהנו.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
יצא מצוין, מתכון מעולה, טעים וקל מאד להכנה

פסטה ברוטב שום, עגבניות מיובשות, גבינה בולגרית ושמן זית

By Published: פסטה מאת enavberes 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 400 גרם ספגטי 5 שיני שום טריות קצוצות לקוביות קטנות שמן זית חופן עלי בזיליקום טריים 2 כוסות של פטריות שמפיניון טריות פרוסות 150 גרם של עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות...... Directions:
ב-2-3 כפות של שמן זית מטגנים על אש בינונית את קוביות השום. ברגע שמתקבל צבע זהוב (2-3 דקות) מוציאים את קוביות השום שנעשו פריכות, ומשאירים בצלחת נפרדת בצד. מוסיפים עוד 2-3 כפ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר