Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 05:34
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי קרמל ומרנג

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4523   

פאי קרמל ומרנג
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים

לתחתית הפאי:
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3 כפות סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
למלית:
1/2 כוס + 2 כפות סוכר חום כהה
3 כפות קורנפלור
3 חלמונים
2 כוסות חלב
1 כפית תמצית וניל
1 כפית חמאה או מרגרינה
1/4 כפית מלח
לציפוי:
3 חלבונים
1/4 כפית מלח
1/4 כוס סוכר

דרך הכנה
  1. מכינים את הבצק לתחתית – מכניסים את הקמח, המלח והסוכר לקערת מעבד מזון, מפעילים ב-2 פולסים, חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים למעבד במזון, מפעילים במספר פולסים עד לקבלת תערובת פירורית, מערבבים את החלמון עם המים ומוסיפים, מפעילים קצרות רק עד שמתקבל בצק ראשוני, מוציאים למשטח מקומח ולשים קלות, אוספים לכדור ומשטחים, עוטפים בניילון ומאחסנים לשעה במקרר.
  2. מחממים את התנור ל-180°.
  3. מרדדים את הבצק לעלה הגדול ב-5 ס"מ מקוטר תבנית פאי בגודל 24 עם תחתית מתפרקת, מניחים בתבנית ומהדקים לתחתית והדפנות, משאירים את יתרת הבצק מעבר לדפנות כלפי חוץ.
  4. מנקבים את התחתית במזלג ומכניסים לאפיה של 10 דקות, מוציאים ומסירים בעזרת סכין משוננת את עודפי הבצק השוליים מהתבנית עד לגובה הדפנות, מחזירים לאפיה עד להזהבה, מוציאים התנור.
  5. להכנת המלית – מערבבים בסיר בינוני את הסוכר, הקורנפלור, החלמונים, תמצית הוניל והמלח.
    מוסיפים את החלב ומערבבים היטב, מחממים על להבה נמוכה מאד ובבחישה מתמדת להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל בבחישה עד לפני רתיחה וכאשר מופיעות בועות מסירים מיד מהאש, מערבבים היטב ומניחים לצינון.
  6. יוצקים את התערובת לתחתית האפויה ומניחים לצינון נוסף של שעה.
  7. להכנת הציפוי – מקציפים את החלבונים עם המלח, כשנוצר קצף ראשוני מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה, כף בכל פעם ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה.
  8. מורחים את הקצף על המלית לכיסוי מלא, מכניסים לתנור שחומם מראש במצב גריל, אופים מספר דקות רק עד להשחמה קלה של המרנג ומוציאים ומצננים.
  9. שומרים במקרר, מגישים בטמפרטורת החדר.

פאי קרמל ומרנג

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: לתחתית הפאי: 1/2 1 כוסות קמח 1/4 כפית מלח 3 כפות סוכר 100 גר' חמאה או מרגרינה קרה 1 חלמון 2 כפות מים קרים ...... Directions:
מכינים את הבצק לתחתית – מכניסים את הקמח, המלח והסוכר לקערת מעבד מזון, מפעילים ב-2 פולסים, חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים למעבד במזון, מפעילים במספר פולסים עד ל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר