Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 10:37
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינה פסיפלורה

עוגה קרה    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10716   

עוגת גבינה פסיפלורה
10 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לתחתית:
1/2 1 כוסות פירורי ביסקוויט
3 כפות אבקת סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
למלית:
3/4 כוס  מחית פסיפלורה
14 גר' ג'לטין
3/4 כוס סוכר
500 גר' גבינת סימפוניה 5%
250 מיל' שמנת מתוקה
לציפוי:
1 כוס מחית פסיפלורה
1/2 כוס מים
2 כפיות אבקת ג'לטין
דרך הכנה
  1. מכינים תבנית 24 עם תחתית מתפרקת או תבנית קפיצית, מניחים נייר אפיה בתחתית.
  2. מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויט ואבקת הסוכר, מוסיפים את החמאה המוממסת ומערבבים לקבלת פירורים, משטחים בתבנית ומהדקים מעט בעזרת גב כף.
  3. מניחים שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
  4. מסננים את מחית הפסיפלורה לסיר קטן, מפזרים מעל את אבקת הג'לטין ומניחים לספיגת הנוזלים ותפיחת הג'לטין, מוסיפים את הסוכר ומעבירים לכיריים, מחממים על להבה נמוכה בבחישה עד להמסת הג'לטין הסוכר, ניתן לעשות זאת גם במיקרוגל.
  5. מסירים מהאש ומצננים.
  6. מקציפים את השמנת לקצפת לא קשה ומניחים בצד.
  7. בקערה מערבבים את הגבינה לריכוך, נוטלים 2 כפות גבינה ומוסיפים לסיר הפסיפלורה ומערבבים היטב.
  8. מעבירים את תכולת הסיר לקערת הגבינה ובוחשים היטב.
  9. מקפלים את הקצפת לתערובת, יוצקים על תחתית הפירורים ומחליקים, מכניסים למקרר לשלוש שעות.
  10. מסננים את מחית הפסיפלורה לציפוי לסיר קטן, מוסיפים מעט מהגרעינים המסוננים לתערובת לקישוט, מוסיפים את המים ומערבבים, מפזרים מעל את הג'לטין ומניחים ל-5 דקות.
  11. מחממים על להבה נמוכה בבחישה עד להמסת הג'לטין, מסירים מהאש ומצננים 10 דקות.
  12. מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים את הציפוי מעל, מחזירים למקרר להמשך קרור לעוד 6 שעות לפחות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
9
ציון 10
תודה רבה
מתכון מצוין עוגה מאוד טעימה
8
ראובן מ. (עורך)
מסננים ומועכים (פירה).
7
אך מכינים מחית? האם את הפרי מסננים ואז מועכים, זו הכוונה?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא, איכות השמנת נפגמת והיא לא תהיה ראויה להקצפה, אפשר להקפיא שמנת מתוקה רק לצורכי בישול.
5
היי אבי האם ניתן לשמור שמנת מתוקה במקפיא עד למועד השימוש? ואם כן כמה זמן היא נשמרת במצב כזה. והאם זה לא פוגע באיכות ההקצפה?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
במרכולים ובחנויות מתמחות.
3
איפה ניתן לקנות מחית פסיפלורה?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בעיקרון אפשר אבל כדאי להשתמש במתכון שהותאם לפרי מסוים כי יתכן וזה מצריך שינוי בכמות הג'לטין או המתיקות.
1
אבי שלום רב!
האם ניתן להחליף את הפסיפלורה בפרי אחר למשל אוכמניות או תותים?

עוגת גבינה פסיפלורה

By Published: עוגה קרה מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לתחתית: 1/2 1 כוסות פירורי ביסקוויט 3 כפות אבקת סוכר 100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת למלית: 3/4 כוס  מחית פסיפלורה...... Directions:
מכינים תבנית 24 עם תחתית מתפרקת או תבנית קפיצית, מניחים נייר אפיה בתחתית. מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויט ואבקת הסוכר, מוסיפים את החמאה המוממסת ומערבבים לקבלת פירורים, מ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
  • עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
  • בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
  • קיש פטריות ובצל [אבי מ.] - קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.חלבי.
  • חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
  • תגובות כלליות [ראובן מ.] - לא ממש מתכון, אלא מקום לשיגור תגובות ובקשות כלליות
  • מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
  • עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.