Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 05:47
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות מתוקות

לחמניות מתקתקות    

מאת: ::: צפיות: 12527   

לחמניות מתוקות
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
1/2 כוס חלב או מים
50 גר' חמאה או מחמאה
1/2 כוס מים חמימים
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
1 כפית סוכר
1/2 3 כוסות קמח
4 כפות סוכר
1 ביצה
1 כפית מלח
70 גר' חמאה או מחמאה מומסת
דרך הכנה
  1. מחממים את החלב ויוצקים על החמאה, מערבבים עד להמסה ומניחים לצינון לחום פושר.
  2. ממיסים את כפית הסוכר במים בכוס, מוסיפים את השמרים ומערבבים, מניחים צלוחית מעל ומניחים לתסיסה למספר דקות.
  3. מניחים את הקמח בקערת מערבל ומוסיפים את הסוכר והמלח, מפעילים למספר שניות לערבוב עם קרס הלישה, יוצרים גומה.
  4. יוצקים לגומה את השמרים, החלב הפושר והביצה ומתחילים לערבב עם קרס הלישה 3 דקות, אם הבצק יבש מוסיפים מעט חלב או מים, אם הוא דביק מוסיפים מעט קמח, הבצק חייב להיות רך.
  5. מוציאים ומניחים בקערה משומנת, מכסים ומניחים לתפיחה לנפח כפול.
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן בעובי 1.5 ס"מ, מורחים את הבצק בחמאה או מחמאה מומסת ומגלגלים לרולדה מהודקת.
  7. חותכים את הרולדה ל-8 יחידות ומניחים בתבנית מאפינס שקעים עמוקים משומנים או בכלים חד פעמיים מאלומיניום משומנים, משאירים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  8. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  9. אופים עד להשחמה קלה, מוציאים ומורחים מעט חמאה או מחמאה מומסת על הלחמניות ומצננים מספר דקות בתבנית, מוציאים לצינון מלא לפני הגשה.
הערות

       
  • אפשר להחליף את החמאה ב-1/2 כוס שמן.

  •    
  • אפשר להשתמש בחצי שקית שמרית, אין צורך להמיס במים, לערבב ישירות עם הקמח.

  •    
  • אפשר להקפיא את הלחמניות המוכנות.

  • אפשר ליצור לחמניות קטנות יותר וניתן להוסיף לבצק צימוקים שהושרו במים לשעה.

לחמניות מתוקות

By Published: לחמניות מתקתקות מאת 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 1/2 כוס חלב או מים50 גר' חמאה או מחמאה1/2 כוס מים חמימים1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים1 כפית סוכר1/2 3 כוסות קמח4 כפות סוכר1 ביצה1 כפית מלח...... Directions:
מחממים את החלב ויוצקים על החמאה, מערבבים עד להמסה ומניחים לצינון לחום פושר. ממיסים את כפית הסוכר במים בכוס, מוסיפים את השמרים ומערבבים, מניחים צלוחית מעל ומניחים לתסיסה למ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר