Pesto
תפריט
ה', 14 דצמ 2017, 10:02
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ג'חנון

מאפה תמני לשבת בבוקר    

מאת: לינואל ::: צפיות: 24842   

ג'חנון
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים
2כפות מלח
3 כפות סוכר       
אפשר להוסיף קצח
למריחה:
1 חבילה מרגרינה

דרך הכנה
  1. ללוש את כל החומרים לכסות ולהמתין חצי שעה.
  2. למרוח על מישטח עבודה (רצוי על השייש) שמן,
  3. ליצור 12 כדורים ולהניח על המישטח המשומן לכסות בניילון חצי שעה.
  4. לפתוח כל כדור למרובע עד קבלת שקיפות של השייש
    להמיס את המרגרינה ולמרוח על כל עלה.
  5. לקפל עד אמצע העלה ואת החצי השני מעל ולגלגל  בצורת נקניקיה.
  6. להניח בסיר אחד ליד השני על כל תחתית הסיר והשורה  השניה מעל וכך הלאה, רצוי סיר מיוחד לגחנון, אפשר להניח בתחתית הסיר פיתה ומעל את הבצק למנוע התיבשות.
  7. לאפות כל הלילה בחום של 100 מעלות.


הערות
להגיש עם עגבניה מרוסקת בתוספת סחוג או דבש
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
26
ראובן מ. (עורך)
אין
25
האם אין שמרים במתכון של ג'חנון?
24
4 כפות סוכר חום במקום דבש או סוכר לבן
יזרז את ההשחמה משפר טעם ..נסו קל ונח
23
ציון 10
VERY GOOD
22
לינואל (מקצוענ/ית)
ל 18 day-z הכנסתי לבקשתך מתכון ללחוח
21
ציון 10
פשוט מעולה
20
לינואל (מקצוענ/ית)
אפשר עם שמן וזה לא אותו טעם
אפשר להישתמש עם רבע כוס שמן זית וחצי חמאה והטעם נהדר
19
האם אפשר להשתמש בשמן במקום במרגרינה מומסת?
18
היי, אני אשמח אם תוכלו לתת מתכון של לחוח למי שמכיר אמא שלי מכינה אבל משום מה החיצוניות יוצאת קשה ולא...»»
17
לינואל (מקצוענ/ית)
hello.Kamenetsky
about your question .The margarine is used only for spreding the dough.Open the...»»
16
ראובן מ. (עורך)
המרגרינה מיועדת למריחה בין השכבות, כמו בבצק עלים. רצוי שתיהיה מומסת.
ניתן לקפל שליש מכל צד (פנימה)...»»
15
When you put all the ingredients together, does that include the margarine? or do you
use it only...»»
14
לינואל (מקצוענ/ית)
אפשר להקפיא גם שבועות לפני האפיה
13
האם אפשר לאחר הכנת הג'חנון להקפיא לפני הבישול?
12
גחנון טעים שחבל על הזמן עשוי מקמח מלא וסמנה סוף הדרך
11
לינואל (מקצוענ/ית)
לכוכבית 1 מתכון לקובנה תימצאי באפיה במאפים
שונים
10
אז אולי תתן לנו את המתכון של אחותך ואז ננסה גם אנחנו....
9
שלום!
אני מבקש לציין, שאני יודע להכין ג'חנון טוב, אך הטוב ביותר שטעמתי, זה הג'חנון שאחותי מכינה....»»
8
בקשר לג'חנון אפשר לשים דבש במקום סוכר ולתת לנוח יותר מחצי שעה לסדר בסיר שכבה תחתונה לאורך והשניה לרוחב...»»
7
מתכון טוב לקובנה בבקשה? (וכמה שיותר אותנטי)
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לגבי הגודל - 10-12 יחידות לקג' קמח יתנו ג'חנון עבה אם מורחים את העלה, מקפלים בהבאת הפינות למרכז, שוב...»»
5
שלום לך אבי,
אני תימנייה שמכינה בבית ג'חנון רק רציתי לדעת אני מכינה מקילו 11 חתיכות בערך ועדיין...»»
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בסיר מעל הג'חנון.
3
מה עם הבייצים? איפה שמים את הבייצים? בסיר יחד עם הג'חנון או בצד?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אינני מגיש המתכון אבל התשובה שלילית אם רוצים ג'חנון אפוי וחום, האפיה הארוכה הופכת את הסוכר לקרמל ומרככת...»»
1
שלום. האם יש אפשרות לאפות את הג'חנון זמן קצר יותר, נגיד שעתיים שלוש? ואם כן, איך? תודה.

ג'חנון

By Published: מאפה תמני לשבת בבוקר מאת לינואל 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 1 ק"ג קמח 3 כוסות מים 2כפות מלח 3 כפות סוכר        אפשר להוסיף קצח למריחה: 1 חבילה מרגרינה ...... Directions:
ללוש את כל החומרים לכסות ולהמתין חצי שעה. למרוח על מישטח עבודה (רצוי על השייש) שמן, ליצור 12 כדורים ולהניח על המישטח המשומן לכסות בניילון חצי שעה. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר