Pesto
תפריט
ו', 22 ספט 2017, 12:44
110386 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט מלפפונים ובורגול

עם בורגול או קינואה    

מאת: ::: צפיות: 9259   

סלט מלפפונים ובורגול
4 מנות
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» סלטים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 8
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1 כוס בורגול או קינואה
3-4 מלפפונים בינוניים קצוצים
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 כפות עירית קצוצה גס
2 כפות נענע טריה קצוצה
2 שיני שום קצוצות דק
1 לימון צהוב
4 כפות פטרוזילה קצוצה
1 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח 
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
דרך הכנה
  1. שוטפים את הבורגול במסננת תחת מים זורמים, מעבירים לקערה ומכסים במים חמים, מניחים לחצי שעה ומסננים היטב מהנוזלים, מעבירים לקערה גדולה ומצננים.
  2. אם משתמשים בקינואה, מבשלים את הקינואה ב-1/2 1 כוסות מים עד להתרככות, מוציאים לקערה ומצננים.
  3. מוסיפים לקערה את המלפפונים, הבצל, העירית, הנענע, השום והפטרוזילה ומערבבים.
  4. מגרדים מעט מקליפת הלימון לקערה, חוצים את הלימון, מרוקנים את הבשר הלימון לקערה קטנה, מסלקים גרעינים ומקצצים את בשר הלימון, מוסיפים את כפית הסוכר ומערבבים, מוסיפים לקערה.
  5. מזלפים מעל את שמן הזית, מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם, מניחים לשעה לספיגת טעמים.
  6. שומרים מכוסה במקרר, לפני ההגשה מערבבים ומביאים לטמפרטורת החדר .
  7. נשמר יומיים במקרר.
הערות
  • ניתן השתמש רק בחצי לימון.
  • ניתן להוסיף לסלט 2 נקטרינות חתוכות לקוביות.
  • אין צורך לקלף את המלפפונים אם הקליפה אינה מרה, להשתמש במלפפונים מוצקים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אפשר להוסיף מלפפון אחד מוחמץ חתוך לקוביות קטנות זה רק מוסיף.
1
ציון 8
מתכון נפלא ומוצלח. אני הוספתי גם עגבנייה קשה חתוכה לקוביות בגודל קוביות המלפפון.השרתי כשעתיים במי ברז ולא חמים.

סלט מלפפונים ובורגול

By Published: עם בורגול או קינואה מאת 4 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 1 כוס בורגול או קינואה 3-4 מלפפונים בינוניים קצוצים 1 בצל בינוני קצוץ דק 3 כפות עירית קצוצה גס 2 כפות נענע טריה קצוצה 2 שיני שום קצוצות דק 1 לימון צ...... Directions:
שוטפים את הבורגול במסננת תחת מים זורמים, מעבירים לקערה ומכסים במים חמים, מניחים לחצי שעה ומסננים היטב מהנוזלים, מעבירים לקערה גדולה ומצננים. אם משתמשים בקינואה, מבשלי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר