Pesto
תפריט
ב', 24 יול 2017, 17:30
110385 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בקלווה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12696   

בקלווה
36 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגיות» צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
 
מרכיבים

500 גר' בצק פילו קפוא
200 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
פירורי לחם
למלית:
1 קג' תערובת אגוזים לבחירה - אגוזי מלך/שקדים/בונדוק/פיסטוק
2/3 כוס סוכר
2 כפיות קינמון טחון
לסירופ:
2 כוסות דבש
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
2 מקלות קינמון
2 כפיות תמצית וניל

דרך הכנה
  1. הכנת הבצק - לילה לפני ההכנה מפשירים את בצק הפילו במקרר באריזתו, מוציאים מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר כחצי שעה, מוציאים מהאריזה ופותחים את חבילת הבצק בעדינות על השולחן, מקפידים להניח מגבת לחה על חבילת הבצק במשך כל זמן העבודה למניעת התייבשות, מוציאים עלה אחד בכל פעם.
  2. מכינים את הסירופ - מערבבים את כל החומרים בסיר ומחממים עד להמסת הסוכר, מביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל ברתיחה קלה עוד 8 דקות, מוציאים את מקלות הקינמון ומצננים.
  3. מכניסים לקערת מעבד מזון את תערובת האגוזים, הסוכר והקינמון, מפעילים בלחיצות עד לקבלת תערובת פירורית גסה.
  4. מחממים את התנור ל-190°.
  5. מורחים תבנית 24X33 בחמאה מומסת בעזרת מברשת, מניחים עלה בצק ומורחים את העלה בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי לחם על העלה, את השוליים הבולטים מקפלים פנימה על הבצק, חוזרים על הפעולה עם עוד 11 עלים, סה"כ 12 עלים.
  6. מפזרים מעל את מלית האגוזים באופן שווה, לא עד דפנות התבנית, משאירים 2 ס"מ ללא מלית, מיישרים ומדקים קלות.
  7. מניחים שוב שכבות עלים כמו בתחתית מעל המלית, מורחים גם את העלה העליון ללא פיזור פירורי לחם ומהדקים קלות.
  8. בעזרת סכין חדה חותכים ריבועים או מעויינים במאפה לכל העומק עד לתבנית.
  9. מכניסים לאפיה של 20 דקות, מורדים לטמפרטורה של 175° ואופים עוד 40 דקות או עד להשחמה יפה, ב-10 הדקות האחרונות מעבירים את התבנית לשלב התחתון בתנור (לא על קרקעית התנור).
  10. מוציאים ומניחים את התבנית על רשת, יוצקים מעל את הסירופ הקר, באופן אחיד ועל כל שטח המאפה, מניחים לצינון וספיגת הסירופ ל-4 שעות לפחות.
הערות
  • ניתן להכין עם 3 שכבות בצק, לחלק את הבצק ל-3 חלקים ואת המלית ל-2.
  • רצוי להשתמש למלית ב-2 סוגי אגוזים לפחות.
  • למרוח היטב את החמאה על כל שטח הדפים.
  • החמאה חייבת להיות נוזלית, אם היא מתגבשת מחממים מעט.
  • ניתן להכין גם בתבנית עגולה.
  • דפים נותרים ניתן לקפל חזרה, להכניס לניילון ולסגור, לשמור במקפיא.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
15
נסו להוסיף קורט הל לתערובת האגוזים- זה מוסיף המון.
13
אשמח לקבל תשובה לאותה שאלה של עופרוש למה החלק העליון נעשה קריספי לאחר האפיה והתרומם לאחר מזיגת הסירופ
12
בכל פעם שהכנתי את הבקלווה ,החלק העליון היתרומם ונעשה קריספי לאחר האפיה כמובן ,למרות שמרחתי היטב מרגרינה...»»
7
ערב טוב אבי,האם ניתן לאפות בתבנית פיירקס או בתבנית אלומיניום או אם יש לך המלצה לתבנית מסויימת? והאם ניתן...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן אבל זה לא יהיה אותו דבר בדיוק...

לרדד בצק עלים לעובי 1 ס"מ ולהניח בתחתית התבנית, לנקב את...»»
5
היי אבי, האם במקום בצק פילו אפשר להכין עם בצק עלים?
תודה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להכין עם מרגרינה מומסת וגם עם שמן.
3
האם ניתן להשתמש במרגרינה מומסת במקום חמאה ע"מ שהמאפה יהיה פרווה?תודה רבה.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להכין בקלווה גם עם שערות קדאיף, אין צורך במתכון, משמנים את השערות ומניחים בתבנית, אופים עד להזהבה,...»»
1
יש בקלוואה על שערות קדאיף אם אנני טוטה ממולאים בפיסטוק. יש לך אולי מתכון?
ועוד דבר-
תמיד כשאני...»»

בקלווה

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 36 Ingredients: 500 גר' בצק פילו קפוא200 גר' חמאה או מרגרינה מומסתפירורי לחםלמלית:1 קג' תערובת אגוזים לבחירה - אגוזי מלך/שקדים/בונדוק/פיסטוק2/3 כוס סוכר...... Directions:
הכנת הבצק - לילה לפני ההכנה מפשירים את בצק הפילו במקרר באריזתו, מוציאים מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר כחצי שעה, מוציאים מהאריזה ופותחים את חבילת הבצק בעדינות על השו...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר