Pesto
תפריט
א', 28 מאי 2017, 21:22
110383 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תפוחי עץ מבושלים

כתחליף לאפית התפוחים בתנור    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9411   

תפוחי עץ מבושלים
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» קינוחים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
תפוחי עץ סמיט* בגודל אחיד כמספר המנות
4 כוסות מים +
3 כפות דבש
5 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 מקל קינמון
קונפיטורה אוכמניות או אחרת
צימוקים
אגוזי מלך קלויים קצוצים
1 כף קורנפלור
1/2 כוס מים
דרך הכנה
  1. קוטמים את התחתית והחלק העליון של כל תפוח, בעזרת סכין מבצעים חתך רק בקליפה במרכז-בהיקף התפוח, מוציאים את הליבה בעזרת תפוחן.
  2. בסיר רחב שיכול להכיל את כל תפוחי העץ בצפיפות ובשכבה אחת, מחממים את המים, הדבש, הסוכר, תמצית הוניל ומקל הקינמון, מבשלים עד לרתיחה והמסת הסוכר.
  3. מנמיכים ללהבה נמוכה, מניחים את התפוחים בצפיפות כשפתח למעלה, מוסיפים מים עד למעט פחות מגובה התפוחים ומביאים שוב לרתיחה קלה.
  4. מניחים כפית קונפיטורה בכל חור בתפוחים, מוסיפים מעט צימוקים.
  5. מכסים ומבשלים  רק עד להתרכות קלה של התפוחים, נזהרים שלא לבשל יתר על המידה, תפוחי העץ צריכים להיות רכים אבל לא דייסתיים. חלק מהקונפיטורה תעבור לנוזלים וזה בסדר.
  6. כשהתפוחים רכים במידה מוציאים בזהירות בעזרת כף מסננת לתבנית פיירקס ומניחים בצפיפות, מסלקים את מקל הקינמון מהנוזלים שבסיר.
  7. ממלאים כל חור בתפוח באגוזים ומעט צימוקים ויוצקים שוב כפית קונפיטורה מעליהם כשהתפוחים עדיין חמים.
  8. מערבבים את הקורנפלור ב-1/2 כוס המים קרים עד להמסה, מוסיפים בבחישה ותוך חימום לנוזלים שבסיר, מביאים לרתיחה עד להסמכה ומסירים מהאש, הרוטב צריך להיות מעט סמיך, אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים.
  9. יוצקים את הרוטב על התפוחים בתבנית ומצננים.
  10. מגישים בטמפרטורת החדר עם מעט רוטב.  
הערות
  • * ניתן להשתמש בתפוחי עץ מכל סוג, זמן הבישול משתנה בהתאם לסוג.
  • מגישים תפוח אחד כמנה.
  • ניתן לחמם מעט(שניות) במיקרוגל לפני ההגשה.

תפוחי עץ מבושלים

By Published: כתחליף לאפית התפוחים בתנור מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: תפוחי עץ סמיט* בגודל אחיד כמספר המנות 4 כוסות מים + 3 כפות דבש 5 כפות סוכר 1 כפית תמצית וניל 1 מקל קינמון קונפיטורה אוכמניות או אחרת צימוקים...... Directions:
קוטמים את התחתית והחלק העליון של כל תפוח, בעזרת סכין מבצעים חתך רק בקליפה במרכז-בהיקף התפוח, מוציאים את הליבה בעזרת תפוחן. בסיר רחב שיכול להכיל את כל תפוח...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר