Pesto
תפריט
ה', 29 יונ 2017, 03:36
110384 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אגוזים מסוכרים

שתי שיטות הכנה    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12427   

אגוזים מסוכרים
בישול
30 דקות ופחות
קושי: מתקדם
» ממתקים» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1/2 2 כוסות סוכר
1/4 כוס מים
2 כפות דבש
400 גר' אגוזים עם הקליפה
שקדים, בוטנים, אגוזי לוז, פיסטוק
כל סוג או תערובת של כמה אגוזים
דרך הכנה
  1. שיטה ראשונה - מחממים את התנור ל-180°, מפזרים את האגוזים על תבנית ומכניסים ל-10 דקות לחימום, סוגרים את התנור ומשאירים את האגוזים חמים בתנור.
  2. משמנים את השייש או תבנית גדולה, מניחים בצד.
  3. ממיסים את הסוכר, המים והדבש על להבה בינונית בבחישה עד להמסת הסוכר, מפסיקים לבחוש ברגע שהסוכר נמס.
  4. ממשיכים לחמם עד לקבלת קרמל בהיר, מוסיפים את האגוזים החמים ומערבבים בעדינות לציפוי, ממשיכים בחימום עד שמתקבל קרמל כהה, מסירים מיד מהאש ויוצקים על השיישאו לתבנית ומשטחים במהירות בעזרת כפות עץ משומנות, מפרידים מעט בין האגוזים.
  5. מניחים לצינון ושוברים ליחידות קטנות.
  6. שומרים בכלי אטום לאחר צינון מלא.
  7. שיטה שניה - שמים את הסוכר והמים בסיר, מחממים עד להמסה חלקית של הסוכר, מוסיפים את האגוזים (לא מחוממים) ומערבבים.
  8. בוחשים בחימום כל הזמן, האגוזים יצופו בתחילה בשכבת סוכר לבנה, בהמשך החימום יהפוך הסוכר לקרמל, יוצקים לשייש או לתבנית.
  9. ניתן להשתמש באגוזים כמו שהם או לרסק במעבד מזון לפירורים קטנים (פראלין) לציפוי קינוחים, טרפלס שוקולד או כמרכיב במלית שוקולד לקינוחים וטרפלס.

אזהרה – התערובת חמה מאד ועלולה לגרום לכוויות חמורות, בכל זמן ההכנה להשתמש בכפפות מגן ולהרחיק ילדים!

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
3
ראובן מ. (עורך)
הציפה הפנימית כמובן.
2
דפנה (מנוסה)
למה הכוונה אגוזים עם קליפה?האם זה שקולים עם קליפה או הכוונה לקליפה החומה הפנימית
1
ציון 10
פשוט מעולה קל הכנה

אגוזים מסוכרים

By Published: שתי שיטות הכנה מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: 1/2 2 כוסות סוכר1/4 כוס מים2 כפות דבש400 גר' אגוזים עם הקליפהשקדים, בוטנים, אגוזי לוז, פיסטוקכל סוג או תערובת של כמה אגוזים...... Directions:
שיטה ראשונה - מחממים את התנור ל-180°, מפזרים את האגוזים על תבנית ומכניסים ל-10 דקות לחימום, סוגרים את התנור ומשאירים את האגוזים חמים בתנור. משמני...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר