Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 06:31
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד ברוטב דובדבנים

עוגה שוקולד נמוכה במרקם פאדג'    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7326   

עוגת שוקולד ברוטב דובדבנים
10 מנות
אפיה
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

לעוגה:
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס סוכר חום בהיר
2 ביצים
3/4 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
לרוטב:
400 גר' דובדבנים מגולענים משומרים בסירופ
1 כף קורנפלור

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 20X30 או תבנית עגולה 24, מניחים נייר אפיה בתחתית.
  2. ממיסים בסיר כפול או במיקרוגל את השוקולד, החמאה ושני סוגי סוכר, מערבבים עד להמסה מלאה, מסירים מהאש ומצננים.
  3. טורפים את הביצים, מוסיפים לתערובת הביצים מעט מהשוקולד ומערבבים, מוסיפים את תערובת הביצים לשוקולד ומערבבים.
  4. מוסיפים את הקמח מנופה עם אבקת האפיה ואת תמצית הוניל ומערבבים.
  5. יוצקים לתבנית, דוחפים מעט את התערובת כ-2 ס"מ על דפנות התבנית ומחליקים.
  6. מכניסים לאפיה של 25 דקות בלבד, מוציאים ומצננים.
  7. להכנת הרוטב – מסננים את הדובדבנים מהסירופ, יוצקים את הסירופ לסיר קטן, מוסיפים את את הקורנפלור, מערבבים היטב, מחממים בבחישה רק עד להסמכת הסירופ, אם הסירופ סמיך מדי מוסיפים מעט מים ומערבבים, מסירים מהאש ויוצקים על הדובדבנים, מערבבים לציפוי הדובדבנים.
  8. מגישים פרוסת עוגה, מניחים 2 כפות דובדבנים ברוטב מעל וליד.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה

עוגת שוקולד ברוטב דובדבנים

By Published: עוגה שוקולד נמוכה במרקם פאדג' מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לעוגה:100 גר' שוקולד מריר קצוץ100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות1/2 כוס סוכר3/4 כוס סוכר חום בהיר2 ביצים3/4 כוס קמח1...... Directions:
מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 20X30 או תבנית עגולה 24, מניחים נייר אפיה בתחתית. ממיסים בסיר כפול או במיקרוגל את השו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר