Pesto
תפריט
ג', 28 מרץ 2017, 18:48
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת מוס שוקולד פטל

מוס שוקולד בטעם פטל    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7332   

עוגת מוס שוקולד פטל
12 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
 
מרכיבים

לבסיס:
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס קמח
1/4 כוס קקאו
למוס:
2 כפיות אבקת ג'לטין
3 כפות מים
200 גר' פטל קפוא, מופשר *
1 כוס שמנת מתוקה
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 1 כוסות שמנת מתוקה
לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 כפות דבש
לקישוט:
פטל טרי 
לקולי(רוטב):
300 גר' פטל טרי או קפוא, מופשר
1/4 כוס סוכר או לפי הטעם

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-200°, מניחים נייר אפיה בתבנית 24.
  2. מנפים את הקמח והקקאו לקערה, מניחים בצד.
  3. מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר ותמצית הוניל 3 דקות עד לקבלת קציפה יציבה.
  4. מנפים את תערובת הקמח-קקאו מעל ומקפלים לתערובת.
  5. יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-10 דקות או עד לקפיציות, מוציאים ומצננים לחלוטין.
  6. להכנת המוס – מפזרים את הג'לטין על המים בכוס, מניחים לספיגה ל-2 דקות.
  7. מסננים את הפטל המופשר לסיר קטן דרך מסננת דקה, מוסיפים את תערובת הג'לטין ומחממים בבחישה עד להמסת הג'לטין – כדקה לאחר רתיחה, מסירים מהאש ומצננים.
  8. מחממים את כוס השמנת בסיר עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד בקערה ומניחים לדקה, מערבבים להמסה מלאה.
  9. מוסיפים את תערובת הפטל-ג'לטין ומערבבים היטב, מצננים.
  10. מקציפים את 1/2 1 כוסות השמנת לקצפת לא קשה, מוסיפים מעט לתערובת השוקולד ומערבבים היטב, מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות לתערובת.
  11. מניחים נייר אפיה או שקף בהיקף הפנימי של התבנית, יוצקים את המוס על התחתית האפויה ומחליקים, מכניסים למקרר ל-6 שעות או לשעתיים במקפיא ומחזירים למקרר לעוד שעתיים.
    להכנת הציפוי – ממיסים את השוקולד עם השמנת והדבש עד לקבלת תערובת חלקה, מצננים, מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים מעל, לא מורחים, מטלטלים לציפוי אחיד ומחזירים למקרר.
  12. להכנת הרוטב - מכניסים את הפטל והסוכר לקערת בלנדר, מפעילים במספר פוסים לקבלת תערובת נוזלית, מסננים דרך מסננת דקה ושומרים במקרר.
  13. מוציאים ופורסים 5 דקות לפני ההגשה, יוצקים מעט רוטב על הצלחת, מניחים פרוסת עוגה מניחים פטל טרי מעל.
  14. את העוגה ניתן להכין כעוגות אישיות, חותכים עיגולים מהתחתית ומניחים ברינגים 7-8 ס"מ עם שקף מסביב לדופן הפנימית, יוצקים את המוס מעל ומצננים עד לציפוי.
  15. ניתן גם להכין את המוס כקינוח בתבניות אישיות ללא תחתית העוגה.
הערות
- * ניתן להכין גם מפטל טרי. - ניתן להקפיא את העוגה ללא הציפוי.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
7
אבי תודה רבה יום נעים ושבת שלום
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט.
5
אבי באחד הקינוחים שלך מצאתי רוטב פטל או קולי האם זה יתאים?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא במתכון הזה, טעם השוקולד עדיין מודגש.
3
הי. האם ניתן לוותר על הפטל בכלל? אני רוצה שהעוגה תהיה 'שוקולדית' ללא טעם פרי. אם לא- אז מה החלופה לפרי? תודה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תות שדה מהקפאה.
1
אבי ערב טוב, מה אפשר לשים חוץ מפטל?

עוגת מוס שוקולד פטל

By Published: מוס שוקולד בטעם פטל מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: לבסיס:2 ביצים1/3 כוס סוכר1 כפית תמצית וניל1/4 כוס קמח1/4 כוס קקאולמוס:2 כפיות אבקת ג'לטין3 כפות מים200 גר' פט...... Directions:
מחממים את התנור ל-200°, מניחים נייר אפיה בתבנית 24. מנפים את הקמח והקקאו לקערה, מניחים בצד. מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר ותמצית הוניל 3 דקות עד לקבל...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר