Pesto
תפריט
ב', 20 נוב 2017, 22:44
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד

עוגת שוקולד וגבינה מצוינת    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 15185   

עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד
12 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 9
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

לבסיס:
1/2 1 כוסות פרורי בסקויט
1/2 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס קקאו
75 גר' חמאה או מרגרינה מומסת

למלית:
750 גר' גבינת שמנת
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
1/4 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כפית מלח
300 גר' שוקולד מריר קצוץ

דרך הכנה
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית 24 בנייר אפיה.
  2. מערבבים את כל חומרי הבסיס לתערובת פרורית, מההדקים לתחתית תבנית 24 קפיצית או עם תחתית מתפרקת.
  3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בבן מארי ומניחים בצד.
  4. מקציפים את הגבינה, הסוכר, הביצים, השמנת, תמצית הוניל והמלח כ-3 דקות עד לקבלת תערובת אורירית, מחלקים את התערובת ל-3 חלקים שווים.
  5. מוסיפים ל-1/3 תערובת גבינה מחצית תערובת שוקולד ומערבבים היטב, יוצקים לתבנית על תחתית הבסקויטים.
  6. מוסיפים ל-1/3 השני של תערובת הגבינה 3/4 מיתרת השוקולד ומערבבים, יוצקים לתבנית על השכבה הראשונה.
  7. מוסיפים ל-1/3 האחרון של תערובת גבינה את יתרת השוקולד ומערבבים, יוצקים את התערובת על השכבה השניה.
  8. מכניסים לאפיה של כ-50 דקות או עד להתייצבות המלית, מוציאים ומצננים על רשת, מעבירים לקרור במקרר ל-3 שעות לפחות.

מצפים בציפוי שוקולד או באבקת קקאו מנופה.

לציפוי שוקולד:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה

מחממים את השמנת והשוקולד בבן מארי או במספר שניות במיקרוגל עד להמסת השוקולד, מערבבים לקבלת תערובת חלקה, יוצקים על העוגה המצוננת בתבנית.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
16
היי ראובן, קודם כל זה מצחיק אותי שישר חשבת שאני אישה (אני גבר). גם גברים מבשלים ואופים :-)
ערבבתי...»»
15
ראובן מ. (עורך)
אם התערובת אוורירית וקלה מספיק זה לא אמור להתערבב. הניחי אותן בעדינות או קררי בין הנחת השכבות
14
ציון 8
עזרה, עזרה ושוב פעם עזרה.
הכנתי את העוגה והיא יצאה טעימה אבל...
לא עשיתי מדידה מדויקת של מינוני...»»
13
מעולה, תודה.
12
ראובן מ. (עורך)
את יכולה לנסות מבלי לפגוע בהקצפה. "שיוש" כזה מתאים עם מרכיבים פחות רכים, אבל לא יקרה אסון, מקסימום תקבלי בלילה בצבע מעורב.
11
האם אפשר ליצור מהבלילה הזו עוגת ספירלה? הכוונה היא כזאת: לחלק את בלילת הגבינה לשניים- לאחת להוסיף את...»»
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מקציפים הכל בקערה והתערובת אכן רכה, אפשר להשתמש בפילדלפיה 14% בתנאי שאינה נוזלית, פילדלפיה באחוזים גבוהים...»»
9
תודה ועוד שאלה אם אפשר...לגבי אופן ההכנה סעיף 4 - האם לשים את הכל בקערת המיקסר ולהקציף עם המקצף זה בסדר?...»»
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
העוגה אכן טובה, גובהה לאחר הצינון המלא יהיה כ-8 ס"מ.
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
סימפוניה
5
מסקרפונה או סימפוניה מה עדיף????
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט כן, להקפיד על שכבה דקה.
3
מלי58 (מנוסה)
אבי שלום,

האם ניתן להכין בצק פריך כתחתית במקום פרורי הביסקוויט בכל העוגות שהתחתית שלהן עם פרורי הביסקווייט? תודה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בעוגה זאת רצוי גבינת שמנת, סמפוניה טובה לצורך זה.
1
האם אפשר להשתמש בגבינה לבנה בתור גבינת שמנת, ואם לא אז לאיזו גבינת שמנת התכוונו בדיוק? סימפוניה למשל?

עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד

By Published: עוגת שוקולד וגבינה מצוינת מאת אבי מ. 4.5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: לבסיס: 1/2 1 כוסות פרורי בסקויט1/2 כוס אבקת סוכר1/4 כוס קקאו75 גר' חמאה או מרגרינה מומסתלמלית:750 גר' גבינת שמנת3/4...... Directions:
מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית 24 בנייר אפיה.מערבבים את כל חומרי הבסיס לתערובת פרורית, מההדקים לתחתית תבנית 24 קפיצית או עם תחתית מתפרקת.ממיסים את השוקולד במיקרוגל או ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר