Pesto
תפריט
א', 21 אוק 2018, 03:42
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת פאדג' שוקולד ודבש

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8399   

עוגת פאדג' שוקולד ודבש
10 מנות
אפיה משולב
30 דקות ופחות
קושי: בינוני
» עוגות
 
מרכיבים
350 גר' שוקולד מריר קצוץ
300 גר' חמאה
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים מס' 1 מופרדות
קורט מלח
3 כפות סוכר
1 כף ליקר תפוזים
1/3 כוס דבש
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-200°, משמנים ומקמחים* תבנית 24 לא קפיצית.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי כפול או במיקרוגל ומצננים 5 דקות.
  3. מניחים את החלמונים בקערה קטנה, מוסיפים את הליקר והדבש ומערבבים היטב, מוסיפים לתערובת השוקלד ומערבבים.
  4. מקציפים את החלבונים עם הסוכר וקורט המלח לקצף יציב.
  5. מוסיפים 1/3 מכמות הקצף לתערובת ומערבבים, מוסיפים עוד 1/3 ומקפלים, מוסיפים את ה-1/3 הנותר ומקפלים לתערובת.
  6. יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של 15 דקות, בודקים עם קיסם שננעץ כ-3 ס"מ מהדפנות, הקיסם צריך להיות יבש, מרכז העוגה יהיה עדיין רוטט, מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת.
  7.  מעבירים את העוגה להתייצבות של שעתיים במקרר, העוגה תתיצב בקרור.
  8. מגישים בטמפרטורת החדר עם קצפת ו/או גלידת וניל.
הערות
  • העוגה אינה גבוהה אבל איכותית.
  • העוגה עתירת קלוריות, להגיש במנות קטנות.
  • * בפסח לקמח עם קמח מצה דק.
  • ניתן להמיר את החמאה במרגרינה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט.
1
האם ניתן לעשות את העוגה ללא קימוח עבור ילד עם צליאק?
עוגת פאדג' שוקולד ודבש By , 2006-09-13T01:09:57+03:00 עוגת פאדג' שוקולד ודבש Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 350 גר' שוקולד מריר קצוץ300 גר' חמאה2 כפיות תמצית וניל4 ביצים מס' 1 מופרדותקורט מלח3 כפות סוכר1 כף ליקר תפוזים1/3 כוס דבש... Instructions: מחממים את התנור ל-200°, משמנים ומקמחים* תבנית 24 לא קפיצית. ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי כפול או במיקרוגל ומצננים 5 דקות. מניחים את החלמונים בקערה קטנה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר