Pesto
תפריט
ה', 14 דצמ 2017, 09:58
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טארט פסיפלורה

חלבי    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6650   

טארט פסיפלורה
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים
לבצק:
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3 כפות סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1 חלמון
2 כפות מים קרים
למלית:
120 גר' חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר
4 כפות דבש
3/4 כוס מחית פסיפלורה מסוננת*

דרך הכנה
  1. מכניסים את הקמח, המלח והסוכר לקערת מעבד מזון, מפעילים ב-2 פולסים, חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים למעבד במזון, מפעילים במספר פולסים עד לקבלת תערובת פירורית, מערבבים את החלמון עם המים ומוסיפים, מפעילים קצרות רק עד שמתקבל בצק ראשוני, מוציאים למשטח מקומח ולשים קלות, אוספים לכדור ומשטחים, עוטפים בניילון ומאחסנים לשעה במקרר.
  2. מחממים את התנור ל-180°.
  3. מרדדים את הבצק לעלה הגדול ב-5 ס"מ מקוטר תבנית פאי בגודל  24עם תחתית מתפרקת , מניחים בתבנית ומהדקים לתחתית והדפנות, משאירים את יתרת הבצק מעבר לדפנות.
  4. מנקבים את התחתית בעזרת מזלג ומכניסים לאפיה של 10 דקות, מוציאים ומסירים בעזרת סכין משוננת את עודפי הבצק השוליים מהתבנית עד לגובה הדפנות, מחזירים לאפיה עד להזהבה, מוציאים התנור.
  5. מחממים את החמאה עם השמנת עד להמסה, מסירים מהאש,.
  6. בסיר כפול מערבבים את הביצים, החלמונים  עד שהתערובת חמימה, מוסיפים את תערובת החמאה לאט ובבחישה, מוסיפים את הסוכר, הדבש ומחית הפסיפלורה ומערבבים, ממשיכים לבחוש עד שהתערובת מסמיכה, מסירים מהאש ומסננים לקערה.
  7. יוצקים 2/3 מהתערובת לתחתית האפויה, מוסיפים לחלק הנותר מעט מגרעיני הפסיפלורה, יוצקים על המלית.
  8. מכניסים לאפיה של כ-25 דקות עד להתייצבות המלית.
  9. מוציאים ומפזרים מעט סוכר מעל, מחזירים לתנור בהפעלת הגריל בלבד עד להשחמה קלה או חורכים עם מבער.
  10. מוציאים ומצננים לפני החיתוך.
הערות
*מסננים את המחית מהגרעינים, שומרים מעט גרעינים לקישוט אם רוצים (סעיף 7). - הפאי נמוך.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן :-)
3
אהבתי את השיטה של אפית הקלקתית עם השוליים וחיתוך רק לאחר האפיה - האם זה כדי למנוע את שקיעת הדפנות?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
במלית הטארט הזה רק פסיפלורה, כל פרי אחר מצריך שינוי בהרכב המלית הן מבחינת מתיקות והן בגלל השחרה/חימצון.
1
היי אבי
מה אני יכולה לשים בטארט הזה במקום פסיפלורה? איזה עוד אפשרויות?

טארט פסיפלורה

By Published: חלבי מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לבצק:1/2 1 כוסות קמח1/4 כפית מלח3 כפות סוכר100 גר' חמאה או מרגרינה קרה1 חלמון2 כפות מים קריםלמלית:120 גר' חמאה1/...... Directions:
מכניסים את הקמח, המלח והסוכר לקערת מעבד מזון, מפעילים ב-2 פולסים, חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים למעבד במזון, מפעילים במספר פולסים עד לקבלת תערובת פירורית, מערבבים את החלמון עם המים ומ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר