Pesto
תפריט
א', 16 דצמ 2018, 06:57
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פסטה וירקות ברוטב דבש לימון

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5617   

פסטה וירקות ברוטב דבש לימון
4 מנות
בישול או טיגון
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
250 גר' פסטה לינגוויני או פטוצ'יני
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
2 כוסות פרחי ברוקולי
2 קישואים בינוניים חתוכים לרצועות דקות
1 גזר חתוך לרצועות דקות
2 עגבניות בינוניות מגולענות וחתוכות לשמיניות
2 שיני שום קצוצות דק
1/4 כוס דבש
1/4 כוס מיץ לימון טבעי
1/2 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית בזיליקום יבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מבשלים את הפסטה במים מומלחים עד לדרגת אל-דנטה.
  2. בזמן בישול הפסטה מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים רק עד לשקיפות.
  3. מוספים את הירקות ומטגנים בבחישה 2 דקות.
  4. מוסיפים את התבלינים, הדבש, מיץ הלימון ומלח ופלפל לפי הטעם, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 4 דקות.
  5. מסירים מהאש, מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת, מערבבים ומגישים.
  6. ניתן לפזר מעל גבינת פרמזן מגורדת.
  7. ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
פסטה וירקות ברוטב דבש לימון By , 2006-09-07T09:09:42+03:00 פסטה וירקות ברוטב דבש לימון Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 250 גר' פסטה לינגוויני או פטוצ'יני3 כפות שמן זית1 בצל קטן קצוץ2 כוסות פרחי ברוקולי2 קישואים בינוניים חתוכים לרצועות דקות1 גזר חתוך לרצועות דקות2 עגבניות בינוניות מג... Instructions: מבשלים את הפסטה במים מומלחים עד לדרגת אל-דנטה. בזמן בישול הפסטה מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים רק עד לשקיפות. מוספים את הירקות ומטגנים בבחישה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר