Pesto
תפריט
ש', 19 אוג 2017, 08:26
110386 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת דבש קקאו חגיגית

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8088   

עוגת דבש קקאו חגיגית
14 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות
ציון גולשים: 9.5
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
3/4 כוס דבש
2/3 כוס שמן קנולה או תירס
1/4 כוס ריבת פובידל (שיזיפים)
2 ביצים מס' 1
2 כפיות תמצית רום
1/4 2 כוסות קמח
1 כף אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפות קקאו
2 כפיות קינמון טחון
1/4 כפית ציפורן טחונה (לבחירה)
1 כוס צימוקים
1 כוס אגוזי מלך או שקדים קצוצים
לציפוי:
1 כוס אבקת סוכר
1 כפית לימון טבעי
1-2 כפות חלב או מים 
צימוקים
שקדים
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-175°, משמנים תבנית 24-26 חלולה מעוטרת.
  2. מחממים מעט בסיר קטן את הדבש, השמן והריבה בבחישה רק עד לקבלת תערובת אחידה, לא להרתיח, מניחים לצינון למגע, טורפים מעט את הביצים ומוסיפים בבחישה.
  3. מנפים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה, הקקאו, הקינמון והציפורן לקערה.
  4. יוצקים את תערובת הדבש על החומרים היבשים, מערבבים, מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ומערבבים.
  5. יוצקים לתבנית ומחליקים, אופים כ-40 דקות או עד לבדיקה עם קיסם שיוצא יבש.
  6. מוציאים ומצננים 10 דקות בתבנית על רשת, משחררים מהתבנית ומצננים לחלוטין, מעבירים לצלחת הגשה.
  7. מערבבים את אבקת הסוכר, מיץ הלימון וכף חלב או מים בקערה עד לקבלת תערובת ללא גושים, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים לקבלת תערובת סמיכה דיה שניתנת ליציקה, יוצקים על העוגה ומפזרים מעט שקדים וצימוקים מעל.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
8
ראובן מ. (עורך)
כנראה אפית יותר מדי זמן או השארת בתנור לאחר הכיבוי.
בעוגה יש דבש וריבה ועוד ציפוי סוכר למעלה.
5
איזה ריבה אפשר לשים במקום ריבת פובידל , ומה חשיבות של ריבה זו לעוגה ????
4
ציון 10
אמא שלי הכינה את העוגה יצאה לה חבלז ללקק את האצבעות מומלצת בחום
3
תודה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יבשה - אפית יתר על המידה.

הציפוי שקוף - הוספת יותר מידי נוזלים, התערובת צריכה להיות נוזלית.
1
הכנתי את העוגה, העוגה יצאה טעימה מאוד אך מאוד יבשה. והציפוי לא יצא לי לבן כמו בתמונה אלא נוטה יותר לשקוף.

עוגת דבש קקאו חגיגית

By Published: מאת אבי מ. 4.75 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 14 Ingredients: 3/4 כוס דבש2/3 כוס שמן קנולה או תירס1/4 כוס ריבת פובידל (שיזיפים)2 ביצים מס' 12 כפיות תמצית רום1/4 2 כוסות קמח1 כף אבקת אפיה1/2 כפית אבקת סודה לשתיה2 כפ...... Directions:
מחממים את התנור ל-175°, משמנים תבנית 24-26 חלולה מעוטרת. מחממים מעט בסיר קטן את הדבש, השמן והריבה בבחישה רק עד לקבלת תערובת אחידה, לא להרתיח, מניחים לצינון למגע, ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר