Pesto
תפריט
ה', 18 אוק 2018, 22:11
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת קרמל

עוגה בטעם דבש    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5895   

עוגת קרמל
18 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לקרמל:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמנת מתוקה
לעוגה:
300 גר' חמאה או מחמאה
1 כוס סוכר חום בהיר
4 ביצים
1/2 1 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
  1. מכינים תחילה את הקרמל - מחממים את השמנת בסיר קטן עד לפני רתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה מאד לשמירה על שמנת חמה.
  2. ממיסים בבחישה בסיר את הסוכר במים על להבה בינונית, מרגע שהסוכר נמס מפסיקים לבחוש וממשיכים לחמם עד לקבלת קרמל בגוון חום בהיר, ממשיכים לחמם עוד מעט עד לגוון חום ומסירים מיד מהאש, יוצקים (זהירות זה מבעבע ומתיז)את השמנת החמה ומערבבים, מחזירים לאש ומחממים בבחישה עד לקבלת תערובת חלקה, מסירים מהאש ומצננים עד להוספה לתערובת העוגה.
  3. מחממים את התנור ל-160°, משמנים תבנית לחם בגודל 24X12X7, מניחים נייר אפיה משומן על התחתית והדפנות.
  4. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.
  5. בקערת מיקסר עומד או בקערה עם מיקסר ידני מקציפים את החמאה דקה, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד 2 דקות לתערובת בהירה וקלה.
  6. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה מהירה, מוסיפים מחצית מכמות הקרמל ואת תמצית הוניל ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
  8. יוצקים לתבנית ואופים כ-50 דקות או עד לבדיקה עם קיסם שיוצא יבש והעוגה קפיצית למגע.
  9. מוציאים ומצננים 10 דקות בתבנית על רשת, מוציאים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
  10. מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים את יתרת הקרמל מעל.
הערות
- ניתן להוסיף לעוגה 1 כוס אגוזי מלך קצוצים ו/או 1 כוס צימוקים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שמנת להקצפה 38%.
7
שאלה על שמנת: איזה סוג להשתמש לבישול?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תבנית לחם גדולה

24 ס"מ גובה

12 ס"מ רוחב

7 ס"מ גובה
5
ציון 10
לא הבנתי את המידות של התבנית?

מעבר לכך האתר מדהים ואני ממליצה עליו ועל המתכונים המעולים בחום
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
התנור לא אופה אחיד.

לסובב את התבנית מדי כמה דקות או להשתמש בטורבו ולהוריד מעט את חום התנור.
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לקרמל חובה שמנת מתוקה.
2
האם חייבים להשתמש עם שמנת מתוקה לבישול ?
עוגת קרמל By , 2006-09-03T19:09:46+03:00 עוגת קרמל עוגה בטעם דבש Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 18 Tags: none Ingredients: - לקרמל:1/2 כוס סוכר1/2 כוס מים1/2 כוס שמנת מתוקהלעוגה:300 גר' חמאה או מחמאה1 כוס סוכר חום בהיר4 ביצים1/2 1 כוסות ק... Instructions: מכינים תחילה את הקרמל - מחממים את השמנת בסיר קטן עד לפני רתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה מאד לשמירה על שמנת חמה. ממיסים בבחישה בסיר את הסוכר במים על להבה בינונית, מרגע שהס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר