Pesto
תפריט
ו', 24 נוב 2017, 13:14
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד תפוז

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12184   

עוגת שוקולד תפוז
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות
 
מרכיבים
250 גר' חמאה או מרגרינה רכה
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/4 1 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
2/3 כוס מיץ תפוזים
1 כפית גרידת קליפת תפוז
לציפוי:
6 כפות ריבת תפוזים מומסת ומצוננת*
3/4 כוס שמנת מתוקה
2 כפות דבש
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 24-26 ומניחים נייר אפיה משומן בתחתית.
  2. מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה, מניחים בצד.
  3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בכלי כפול, מניחים לצינון.
  4. בקערת מיקסר בעזרת וו הגיטרה מקציפים את החמאה כחצי דקה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 3 דקות.
  5. מוסיפים תוך כדי הקצפה את תמצית הוניל ואת הביצים אחת לאחר שהקודמת הובלעה בתערובת, ממשיכים להקציף עוד דקה.
  6. מוסיפים את הקמח במהירות נמוכה לסירוגין עם מיץ התפוזים וגרידת קליפת התפוז.
  7. מוסיפים את השוקולד המומס במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. יוצקים לתבנית ומחליקים, מכניסים לאפיה של כשעה או עד לבדיקה עם קיסם שיוצא יבש.
  9. מוציאים ומצננים 10 דקות בתבנית על רשת, משחררים מהתבנית ומניחים על רשת מעל תבנית.
  10. יוצקים את הריבה המומסת על העוגה ומורחים לשכבה דקה ואחידה, מניחים לצינון.
  11. כשהעוגה קרה מכינים את הציפוי - מחממים את השמנת והדבש עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד בקערה ומניחים לדקה, מערבבים בעדינות עד להמסת השוקולד.
  12. מצננים עד לסמיכות יציקה**, יוצקים על העוגה ללא מריחה ומניחים להתייצבות.
  13. מעבירים לצלחת הגשה.
הערות
  • * אין חובה.
  • ** חשוב לצנן את תערובת השוקלד לקבלת שכבה עבה של ציפוי.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
ראובן מ. (עורך)
תקרא הערה לגבי הריבה.
כמו כן זו הכמות לעוגה הזאת ולעוגת שוקולד אמיתית בכלל. זה מתחלק בין המרקם לציפוי.
12
האם ריבת תפוזים היא קריטית?
האם לא נסחפנו עם כמות השוקולד? חצי קילו???
11
ראובן מ. (עורך)
אם לא מצוין אחרת מדובר בקמח רגיל
10
איזה קמח ? רגיל
9
אפיתי את העוגה, יצא פשוט מממשגע, תודה רבה על המתכון ובכלל על האתר הנפלא
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להשתמש בריץ', לא להרתיח!, לחמם על סיר כפול את השוקולד, הדבש והשמנת המחוממת עד להמסת השוקולד.
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
במקצפי הביצים.
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כל ריבת תפוזים, לא קונפיטורה כי המטרה להחליק את פני השטח ולתת שכבת טעם מתחת לציפוי.

אין להחליף בעוגה זאת החמאה בשמן.
5
ברנדי (במטבח)
האם ניתן להחליף את השמנת המתקה בריצ' אוקצפת צמחית?
4
ברנדי (במטבח)
האם הכוונה להשתמש בחלק של הבצק, במיקסר של 'בוש' או במקצפי היבצים, אולי רק במקצף אחד?
3
אבי ערב טוב
אני רוצה לנסות לאפות את העוגה- אני מתה על שוקולד- תפוז, באיזה ריבת תפוזים להשתמש ואיך...»»
1
שלום לך,יש לי שאלה: מהו וו הגיטרה המוזכר? יש לי מיקסר ידני עם מקציף ביצים ועוד מכשיר מפותל(מזכיר בצורתו...»»

עוגת שוקולד תפוז

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 250 גר' חמאה או מרגרינה רכה200 גר' שוקולד מריר קצוץ1/4 1 כוסות סוכר1 כפית תמצית וניל3 ביצים2 כוסות קמח3 כפיות אבקת אפיה2/3 כוס מיץ תפוזים1 כפית גרידת קל...... Directions:
מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 24-26 ומניחים נייר אפיה משומן בתחתית. מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה, מניחים בצד. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בכ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר