Pesto
תפריט
ב', 26 יונ 2017, 03:22
110384 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת דבש אגוזי מלך

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7548   

עוגת דבש אגוזי מלך
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
250 גר' חמאה או מרגרינה רכה
3/4-1/2 כוס דבש*
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית קינמון טחון
100 גר' אגוזי מלך קצוצים דק מאד
לציפוי:
1 כוס אבקת סוכר
1-2 כפות מים חמים
3 טיפות מיץ לימון
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-175°, משמנים ומניחים נייר אפיה משומן בתבנית עגולה 26 או תבנית אינגליש חד פעמית משומנת.
  2. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והקינמון לקערה ומניחים בצד.
  3. מקציפים את החמאה 30 שניות בקערת מיקסר או בקערה בעזרת מיקסר ידני, מוסיפים את הדבש ומקציפים עוד דקה, מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל ומקציפים עוד 2 דקות.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח והאגוזים ומערבבים.
  5. יוצקים לתבנית ומחליקים, מכניסים לאפיה של כ45 דקות או עד לבדיקה בעזרת קיסם שיוצא יבש.
  6. מוציאים ומצננים בתבנית על רשת.
  7. מערבבים את אבקת הסוכר עם כף מים חמים ומיץ הלימון, מוסיפים מעט מים אם צריך לקבלת תערובת שניתן למריחה, מורחים על העוגה ומניחים לייבוש.
הערות
  • ניתן להוסיף 1/2 כוס צימוקים.
  • לא לאפות מעבר לבדיקה עם קיסם.
  • העוגה בתבנית העגולה נמוכה.
  • * ניתן להגדיל את כמות הדבש לפי הטעם.
  • ניתן לאפות את העוגה בתבנית 24X24 ולחתוך לריבועים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
8
ממש טובה!!
7
ציון 10
עוגה מעולה כמו שהיא. החמאה נותנת לה את הפריכות הנכונה, תהנו!
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין סוכר, יש רק דבש.
5
לאבי שלום! האם בעוגת דבש אגוזים אין סוכר חוץ
מאבקת הסוכר לצפוי?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להחליף את החמאה בשמן, 1/4 1 כוסות שמן אבל התהליך שונה מעט...

להקציף את הביצים עם הדבש לקציפה...»»
3
האם אפשר להחליף את החמאה/מרגרינה בשמן, ובכמה?
2
לקילוף קל של החבושים להרתיח כ-10 דקות ולקלף בקולפן,עבודה נעימה

עוגת דבש אגוזי מלך

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: 250 גר' חמאה או מרגרינה רכה3/4-1/2 כוס דבש*3 ביצים1 כפית תמצית וניל1/2 1 כוסות קמח2 כפיות אבקת אפיה1/2 כפית קינמון טחון100 גר' אגוזי מלך קצוצים דק מאדלצ...... Directions:
מחממים את התנור ל-175°, משמנים ומניחים נייר אפיה משומן בתבנית עגולה 26 או תבנית אינגליש חד פעמית משומנת. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והקינמון לקערה ומניחים בצד...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר