Pesto
תפריט
ב', 19 נוב 2018, 10:26
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרובעי לימון

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5234   

מרובעי לימון
32 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
350 גר' חמאה או מרגרינה רכה
3/4 1 כוסות סוכר
3 כפות גרידת קליפת לימון צהוב
5 ביצים מס' 2
2 כפיות תמצית לימון
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
3/4 כוס קורנפלור
3 כפיות אבקת אפיה
לציפוי:
250 גר' אבקת סוכר מנופה
מיץ לימון סחוט טבעי
1 כפית גרידת קליפת לימון צהוב
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה משומן בתבנית 30X40.
  2. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה והקורנפלור, מניחים בצד.
  3. בקערה או בקערת מיקסר מקציפים את החמאה למרקם קל, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 3 דקות, עוצרים באמצע התהליך ומגרדים את הדפנות, ממשיכים להקציף לתערובת בהירה.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה, מקציפים עוד דקה לאחר הוספת הביצה האחרונה, מוסיפים את גרידת הלימון, תמצית הוניל ותמצית הלימון, מקציפים עוד חצי דקה.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים לאט עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יותקים את התערובת לתבנית ומחליקים/מיישרים.
  7. מכניסים לאפיה של כ-30 דקות או עד לקפיציות והשחמה קלה.
  8. מוציאים ומצננים על רשת, יוצקים את הציפוי ומחליקים, מניחים להתייצבות התיפוי וחותכים למרובעים.
  9. להכנת הציפוי - מנפים את אבקת הסוכר לקערה, מוסיפים את גרידת קליפת הלימון ומערבבים, מוסיפים 2 כפות מיץ לימון ומערבבים, מוסיפים עוד מעט מיץ לפי הצורך רק עד לקבלת סמיכות של מעין פודינג סמיך.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
ציון 10
שמתי למעלה ריבת אוכמניות במקום הציפוי שלך יצא טעים אש!
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יש בחנויות מתמחות ברשימת החנויות בצד שמאל.
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא, קטנה מתבנית תנור.
8
חיפשתי תמצית לימון בכל מקום שרק יכולתי, לא מצאתי. מה לעשות?
7
האם התבנית שציינת במתכון היא התבנית של התנור?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן.
5
האם המתכון יכול לצאת טוב גם בלי גרידת לימון??
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תמצית לימון קונים בכל מרכול.

ניתן לאפות בתבנית 26.
3
שלום, היכן קונים תמצית לימון? וכן איך ניתן להכין את המתכון בכמות יותר קטנה( בגודל תבנית 26) ?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, להחליף ב-2 כפות מיץ לימון טבעי מסונן.
1
האם ניתן להחליף את תמצית הלימון בלימון טרי?
מרובעי לימון By , 2006-08-17T08:08:43+03:00 מרובעי לימון Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 32 Tags: none Ingredients: - 350 גר' חמאה או מרגרינה רכה3/4 1 כוסות סוכר3 כפות גרידת קליפת לימון צהוב5 ביצים מס' 22 כפיות תמצית לימון1 כפית תמצית וניל2 כוסות קמח3/4 כוס קורנפלור3 כפ... Instructions: מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה משומן בתבנית 30X40. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה והקורנפלור, מניחים בצד. בקערה או בקערת מיקסר מקציפים א...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר