Pesto
תפריט
ו', 24 נוב 2017, 13:16
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

שושני תפו"א

שושני תפו"א עם גיוונים כתוספת למנה עיקרית    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11100   

שושני תפו
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» תוספות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
4 כוסות מחית תפו"א חמה*
50 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
6 חלמונים
3/4 כפית מלח או לפי הטעם
1/8 כפית פלפל לבן טחון או לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-200°, מניחים נייר אפיה משומן קלות בתבנית תנור.
  2. בקערה מערבבים את מחית תפו"א החמה עם החמאה והמלח, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  3. טורפים מעט את החלמונים ומוסיפים לקערה, מערבבים היטב, זה הזמן להוסיף את התוספות לגיוון מטה.
  4. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר (פיה) כוכבי בקוטר 12-14 מ"מ או שקית ניילון חזקה שקוטמים את קצה, מזלפים שושנים על נייר האפיה בקוטר 5-8 ס"מ.
  5. אופים כ-20 דקות או עד להשחמה קלה, מוציאים ומגישים.

ניתן להוסיף לתערובת אחד או כמה מהגיוונים:
:: 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת.
:: 3 כפות פטרוזיליה או כל עשב טיבול קצוץ דק.
:: 3 כפות בצל קצוץ דק מטוגן להשחמה קלה.
:: 2 כפיות פפריקה מתוקה.
:: 6 כפות שמנת מתוקה או חמוצה.


הערות
  • ניתן להכין מראש ולשמור במקרר, לחמם בתנור לפני ההגשה.
  • מספר המנות בהתאם לגודל השושנים.
  • * כ-6-8 תפו"א בגודל בינוני.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ראובן מ. (עורך)
ניתן, אך הטעם שונה. חמאה מתחברת טוב יותר עם הפירה. מוסיפים בהדרגה עד מירקם חלק
5
שלום. האם ניתן להחליף את החמאה בשמן זית? באיזו כמות? תודה
4
ראובן מ. (עורך)
פירה, Pur?e
3
מחית תפוח אדמה חמה?? כיצד?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מעבירים לכלי עמיד להקפאה ומקפיאים (ללא סוכר, חלמונים מקפיאים עם מעט סוכר), מפשירים במקרר ולאחר מכן מביאים...»»
1
לעקרת הבית הממוצעת יש בעייה מה לעשות עם החלבונים שנשארו לה. יש לך עצה לשימור (עם סוכר) ?
או מתכון שמשתמש רק בחלבונים ?

שושני תפו"א

By Published: שושני תפו"א עם גיוונים כתוספת למנה עיקרית מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: Ingredients: 4 כוסות מחית תפו"א חמה*50 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה6 חלמונים3/4 כפית מלח או לפי הטעם1/8 כפית פלפל לבן טחון או לפי הטעם...... Directions:
מחממים את התנור ל-200°, מניחים נייר אפיה משומן קלות בתבנית תנור. בקערה מערבבים את מחית תפו"א החמה עם החמאה והמלח, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר