Pesto
תפריט
א', 21 ינו 2018, 16:47
110392 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת תפוזים רטובה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12520   

עוגת תפוזים רטובה
14 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
350 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/2 1 כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כף גרידת קליפת תפוז 
1 כפית גרידת קליפת לימון מגורדת
קורט מלח
6 ביצים מס' 2
1/2 2 כוסות קמח תופח
1/3 כוס קורנפלור
לסירופ:
1 כוס מיץ תפוזים
3 כפיות גרידת קליפת לימון
1/4 כוס סוכר
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית חלולה 26.
  2. מנפים את הקמח, הקורנפלור והמלח לקערה, מניחים בצד.
  3. בקערת המיקסר מקציפים את החמאה והסוכר 3 דקות, מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה, מקציפים עוד דקה לאחר תוספת הביצה האחרונה.
  4. מוסיפים את גרידת התפוז והלימון, מקציפים עוד מספר שניות.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים לתבנית ואופים כשעה או עד לבדיקה עם קיסם שיוצא יבש.
  7. מוציאים ומצננים בתבנית על רשת 10 דקות, משחררים מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה.
  8. מחממים את מרכיבי הסירופ בסיר קטן עד להמסת הסוכר, מנקבים את העוגה בעזרת קיסם עד כמעט לתחתיתה ויוצקים את הסירופ החם לאט לספיגה בעוגה ומצננים.
הערות
  • ניתן להוסיף לעוגה 1 כוס צימוקים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
9
ציון 10
אבי, המון תודה על תשובה מהירה ועל המתכונים הנהדרים.
מריה
7
ציון 10
אבי,שלום. תודה על האתר הנהדר.הכנתי את העוגה לפי כל ההראות, אך עוגה יצאה די כבדה, לא אוורירית. האם זה...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן לאפות בתבנית 26 עגולה, זמן האפיה יתארך מעט והעוגה תהיה מעט יותר נמוכה.
5
האם ניתן להחליף את התבנית חלולה 26 ב- 26 עגולה רגילה? והאם צריך לשנות יחס בכמויות?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להחליף בקמח תפו"א.
3
האם אפשר להמיר את הקרונפלור במשהו אחר?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
...»»
1
שלום לך אבי, יש לי שאלה: ראיתי מתכון לפחזניות ואף פעם לא הכנתי לכן אני לא מבינה באיזה אופן יש לזלף את...»»

עוגת תפוזים רטובה

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 14 Ingredients: 350 גר' חמאה או מרגרינה רכה1/2 1 כוסות סוכר1 שקית סוכר וניל1 כף גרידת קליפת תפוז 1 כפית גרידת קליפת לימון מגורדתקורט מלח6 ביצים מס' 21/2 2 כוסות קמח...... Directions:
מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית חלולה 26. מנפים את הקמח, הקורנפלור והמלח לקערה, מניחים בצד. בקערת המיקסר מקציפים את החמאה והסוכר 3 דקות, מוסיפים את...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר