Pesto
תפריט
ו', 24 נוב 2017, 20:09
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

שבלולי קרמל פקאן

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4729   

שבלולי קרמל פקאן
16 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
לראש עיסה:
50 גר' שמרים טריים (או 2 כפות יבשים)
1 כפית סוכר
3/4 כוס מים פושרים
1 כף קמח
לבצק:
6 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
1 כוס מים פושרים
200 גר' חמאה רכה
למלית:
50 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
1/2 כוס סוכר
1 כף קינמון טחון
לציפוי:
1/2 כוס סוכר חום בהיר
2 כפות דבש
75 גר' חמאה או מרגרינה
100 גר' אגוזי פקאן חצויים
דרך הכנה
  1. משמנים תבנית 28 ללא תחתית מתפרקת*.
  2. מכינים את הציפוי - מערבבים בסיר קטן את חומרי הציפוי ללא האגוזים, מחממים עד להמסת הסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה, יוצקים לתבנית ומפזרים את האגוזים מעל.
  3. מכינים את הבצק - מערבבים בקערה קטנה את חומרי ראש העיסה, משהים לתפיחה של 10 דקות.
  4. מערבבים את חומרי הבצק פרט לחמאה ומוסיפים את ראש העיסה ומעבדים לבצק רך וגמיש.
  5. מוסיפים את החמאה במנות תוך כדי פעולת הערבוב עד להבלעת כל הכמות בבצק.
  6. מניחים את הבצק מכוסה לתפיחה בקערה משומנת במקרר ללילה.
  7. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ, מורחים את החמאה המומסת על הבצק, מפזרים מעל את הסוכר והקינמון ומגלגלים לגליל.
  8. חותכים את הגלילה ל-16 פרוסות, מניחים את הפרוסות כאשר החלק החתוך למטה על האגוזים בתבנית, מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  9. מחממים תנור ל-190°, מכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד להשחמה יפה.
  10. מוציאים ומניחים לצינון על רשת ל-5 דקות, מניחים צלחת הגשה על העוגה והופכים, זהירות, הקרמל חם מאד!, ממתינים חצי דקה ומשחררים מהתבנית, מניחים לצינון.
הערות
  • * אם אין תבנית ללא תחתית מתפרקת משתמשים בתבנית קפיצית באותו גודל, עוטפים את התבנית תחתית ומעט על הדפנות ברדיד אלומיניום למניעת דליפה.
  • ניתן להכין גם בתבנית מלבנית 25X40 או דומה (בתמונה).

שבלולי קרמל פקאן

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 16 Ingredients: לראש עיסה: 50 גר' שמרים טריים (או 2 כפות יבשים)1 כפית סוכר3/4 כוס מים פושרים1 כף קמחלבצק:6 כוסות קמח1/2 כוס סוכר...... Directions:
משמנים תבנית 28 ללא תחתית מתפרקת*. מכינים את הציפוי - מערבבים בסיר קטן את חומרי הציפוי ללא האגוזים, מחממים עד להמסת הסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה, יוצקים לתבנית ומפ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר