Pesto
תפריט
ו', 19 אוק 2018, 00:28
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פסטה פנה ברוטב וודקה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 3996   

פסטה פנה ברוטב וודקה
2 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: לא צוין
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

250 גר' פסטה פנה(צינורות קצרים)
2 כפות שמן זית
50 גר' פרושוטו קצוץ*
1 בצל בינוני קצוץ
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כוס וודקה
1 קופסה (400 גר') עגבניות כתושות
1 כוס שמנת מתוקה
גבינת פרמזן מגורדת
*פרושוטו-בשר חזיר משומר/מיובש

דרך הכנה

מבשלים את הפסטה לפי הוראות עד לדרגת אל- דנטה.

בזמן בישול הפסטה מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הפרושוטו ומטגנים עוד דקה בערבוב,מוסיפים את הפפריקה ומערבבים, מסירים מהאש ומוסיפים את הוודקה ומערבבים, מחזירים ללהבה ומבשלים עוד 2 דקות, מוסיפים את העגבניות הכתושות ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את השמנת המתוקה, מבשלים עד שהרוטב מסמיך בערך עוד 3 דקות.

מסננים את הפסטה מהמים ומעבירים לקערה, יוצקים את הרוטב מעל ומערבבים, מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ומגישים.

הערות
  • לשומרי כשרות ניתן לוותר על הפרושוטו.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
באווז מעושן או בסלמון מעושן או ללא.
8
במה אפשר להחליף את הפרושוטו?
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להשתמש בשמנת לבישול.
6
האם זה אפשרי להשתמש גם בשמנת לבישול ולא בשמנת מתוקה?
5
ציון 10
מעולה, ממש כמו במסעדה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
במעדניות או בחנויות "מזרע".
3
ראובן מ. (עורך)
והיכן משיגים פרושטו?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
פרושוטו הוא ירך חזיר משומרת במלח עד לייבוש, נפרסת דק מאד, כתחליף ניתן להשתמש בחזה אווז מעושן פרוס דק.
1
פרושוטו מה זה ?
פסטה פנה ברוטב וודקה By , 2005-03-28T11:50:11+02:00 פסטה פנה ברוטב וודקה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 2 Tags: none Ingredients: - 250 גר' פסטה פנה(צינורות קצרים) 2 כפות שמן זית50 גר' פרושוטו קצוץ*1 בצל בינוני קצוץ1 כפית פפריקה מתוקה1/2 כוס וודקה1 קופסה (400 גר') עגבניות כתושות1 כוס שמנת מתוקהגב... Instructions: מבשלים את הפסטה לפי הוראות עד לדרגת אל- דנטה.בזמן בישול הפסטה מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הפרושוטו ומטגנים עוד דקה בערבוב,מוסיפים את הפפריקה ו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר