Pesto
תפריט
ב', 19 נוב 2018, 10:23
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פרפלה ברוטב שמנת ובטטה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5309   

פרפלה ברוטב שמנת ובטטה
4 מנות
בישול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 9
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
500 גר' פסטה פרפלה
1 בטטה גדולה
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1 כוס שמנת מתוקה
מעט טימין יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
  1. קולפים וחותכים את הבטטה לקוביות, מבשלים את הבטטה במים עד להתרככות, מסננים מהמים ומעבירים לקערת מעבד מזון.
  2. מטגנים את הבצל הקצוץ והשום בשמן זית במחבת גדולה עד להזהבה קלה, מסירים מהאש.
  3. מוסיפים את הבצל והשמנת לקערת מעבד המזון, מפעילים עד לקבלת מחית דלילה, אם המחית סמיכה מדי ניתן להוסיף עוד מעט מים או שמנת.
  4. מעבירים את הרוטב חזרה למחבת, בודקים תיבול מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הטימין, מחממים עד לרתיחה ומכבים את האש .
  5. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות עד לדרגת אל-דנטה, מסננים ומעבירים למחבת ומערבבים במהירות לציפוי הפסטה ומגישים מיד.
     

 

הערות
  • ניתן להכין עם כל סוג פסטה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
רוטב עדין וטעים. חוסל לגמרי (למרות שעשיתי כמות כפולה ממה שרשום). אני ממליצה...!
2
מיכלי פ (מקצוענ/ית)
שלום יש לך מתכון של פסטה ברוטב של שמנת ובזיליקום
1
ציון 8
מומלץ!
אבל בשום אופן לא לשים את הטימין!!! ומומלץ לשים יותר שום.
בתאבון!
פרפלה ברוטב שמנת ובטטה By , 2006-06-03T09:06:31+03:00 פרפלה ברוטב שמנת ובטטה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 500 גר' פסטה פרפלה1 בטטה גדולה3 כפות שמן זית1 בצל בינוני קצוץ דק1 שן שום כתושה1 כוס שמנת מתוקהמעט טימין יבשמלח ופלפל לפי הטעם... Instructions: קולפים וחותכים את הבטטה לקוביות, מבשלים את הבטטה במים עד להתרככות, מסננים מהמים ומעבירים לקערת מעבד מזון. מטגנים את הבצל הקצוץ והשום בשמן זית במחבת גדולה עד להזהבה קלה, מס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר