סהרוני גבינה
סהרונים מבצק גבינה ובמלית גבינה צהובה

16 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות אישיות» בוקר - בראנץ או קפה או ארוחה קלה
מרכיבים
250 גר' גבינת שמנת
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/4 כוס לבן/אשל/יוגורט
1/2 2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
200 גר' גבינה צהובה מגורדת
100 גר' גבינת קשקבל או פרמזן מגורדת
1 חלמון טרוף בכף מים לציפוי
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/4 כוס לבן/אשל/יוגורט
1/2 2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
200 גר' גבינה צהובה מגורדת
100 גר' גבינת קשקבל או פרמזן מגורדת
1 חלמון טרוף בכף מים לציפוי
דרך הכנה
- מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה.
- בקערת המיקסר בעזרת וו הגיטרה מערבבים את הגבינה והחמאה לתערובת אחידה.
- מוסיפים את תערובת הקמח והלבן, מעבדים בפולסים עד שהבצק מתאחד, מוסיפים מעט קמח אם יש צורך לקבלת בצק לא דביק*.
- יוצרים מהבצק כדור, מחלקים לשניים, משטחים מעט ועוטפים בניילון צמיד, מאחסנים במקרר לשלוש שעות.
- מרדדים על עלה על משטח מקומח קלות למלבן במידות 40X20 ס"מ, חוצים את המלבן לאורכו, חותכים ליחדות של 10X10 ס"מ, חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק הנותרת.
- מפזרים על כל מרובע גבינה צהובה ומעט גבינת קשקבל, מגלגלים לסהרון מאחת הפינות, מניחים על נייר אפיה, צד הסגירה מתחת, מעבירים למקרר עד לחימום התנור.
- מחממים את התנור ל-190°, מורחים את הסהרונים בחלמון, מכניסים לאפיה של כ-20 דקות או עד להשחמה קלה.
- מוציאים ומצננים על רשת.
הערות
- ניתן להחליף את גבינת השמנת בביגה לבנה 9% או אחרת, יהיה צורך בתוספת קמח.
- * כמות הקמח הנוסף בהתאם לכמות המים בגבינה.
- ניתן להניח פרוסת גבינה צהובה ולפזר מעט גבינת קשקבל על כל יחידת בצק במקום גבינה מגורדת.
- הסהרונים ניתנים להקפאה בין שכבות ניילון ובקופסה מתאימה, להפשיר במקרר לפני האפיה.
- ניתן להקפיא את הסהרונים גם לאחר האפיה.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- לביבות בטטה אפויות [ניקי ב] -
- עוגת מוס שוקולד לבן [אבי מ.] - מוס שוקולד לבן בין שכבות עוגת שוקולד
- עוגה בחושה משוישת [אבי מ.] - עוגה בחושה מהירה משוישת בסוכר חום וקינמון
- עוגת מוס שוקולד [אבי מ.] - עוגת מוס שוקולד קלילה, במתכון הוכנסו שינויים והסבר מפורט יותר
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- עוגת וניל [חולה על אפיה] - עוגת וניל ממש קלה להכנה
- אזני המן מבצק פריך [אבי מ.] -