Pesto
תפריט
ו', 24 נוב 2017, 20:16
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לזניה גבינות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 23588   

* By jeffreyw, via Wikimedia Commons - תמונה להמחשה
לזניה גבינות
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
1 מתכון רוטב עגבניות
750 גר' גבינת קוטג'
250 גר' גבינת מוצרלה מגורדת
150 גר' גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
4 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
1 כף בזיליקום טרי קצוץ
פלפל שחור לפי הטעם
עלי לזניה ללא צורך בבישול מוקדם
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית פיירקס עם דפנות גבוהות בגודל 33X33 בשמן.
  2. בקערה מערבבים את גבינת הקוטג', המוצרלה, הגבינה הצהובה, הביצים, הפטרוזילה והבזיליקום, מוסיפים פלפל לפי הטעם.
  3. מניחים 3 כפות רוטב עגבניות בתחתית התבנית, מניחים מעל עלי לזניה לכיסוי התחתית עם חפיפה של 2 ס"מ, יוצקים מעל 1/3 מכמות תערובת הגבינות ומעל 1/4 מכמות רוטב העגבניות ומכסים שוב בעלי לזניה.
  4. ממשיכים כך עוד פעמיים, מסיימים בשכבת עלי לזניה, יוצקים מעליה את יתרת רוטב העגבניות לכיסוי מלא.
  5. מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לאפיה של כ-45 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ואופים עוד 15 דקות.
  6. מוציאים ומצננים לפני החיתוך.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
ציון 10
לזניה קלה להכנה,מעולה בטעמה!
10
ראובן מ. (עורך)
קיימים סרטי לזניה שאינם דורשים בישול מקדים. חפשי את הסוג הזה במרכול, או בשלי עד לריכוך את הסוג הרגיל והניחי כשהם לחים.
8
אבי שלום,
ברצוני לשאול האם אפשר להשתמש בעלי הלזניה כמו בקנלוני עם אותו המילוי (כלומר לשים קצת מילוי...»»
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תוקן והוסבר בדרך ההכנה, תודה על ההערה.
6
האם אפשר לחדד שוב את סדר הלזניה? עלי לזניה אח"כ גבינות ולאחר מכן עגבניות? האם הבנתי נכון?תודה
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, לעטוף היטב לפני ההקפאה ורצוי חתוכה למנות, להפשיר במקרר או לחמם במיקרוגל.
4
ציון 10
שלום. ראשית המתכונים פה מדהימים! כל הכבוד!

שנית, רציתי לשאול אם אפשר להקפיא לזניה מוכנה ולהשתמש מאוחר יותר? תודה.
3
העלים צריכים להיות רטובים. כשאתה מרכיב את הלזניה, תדאג תמיד שהעלים יונחו על הרוטב. גם בפינות.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אני מבין שהכוונה לשכבה העליונה? אם כך לעטוף ולכסות ברדיד אלומיניום את התבנית ולאפות מכוסה, להסיר רק להשחמת החלק העליון.
1
עלי הלזניה תמיד יוצאים יבשים וקשים אחרי האפיה מה עושים? תודה.

לזניה גבינות

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1 מתכון רוטב עגבניות 750 גר' גבינת קוטג' 250 גר' גבינת מוצרלה מגורדת 150 גר...... Directions:
מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית פיירקס עם דפנות גבוהות בגודל 33X33 בשמן. בקערה מערבבים את גבינת הקוטג', המוצרלה, הגבינה הצהובה, הביצים, הפטרוזילה והבזיל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר