Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 16:04
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בליני

פנקייק שמרים רוסי כבסיס למתאבנים    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8309   

בליני
15 מנות
טיגון
30 דקות ופחות
קושי: בינוני
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
1 כוס חלב חמים
2 כפיות שמרים יבשים*
3 ביצים מופרדות
5 כפות שמן
1/2 כפית מלח
3/4 1 כוס קמח*
3 כפיות סוכר
דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים בחלב עם 1 כפית מהסוכר, מניחים ל-5 דקות.
  2. בקערה טורפים את החלמונים, מוסיפים את השמן בזילוף תוך כדי טריפת החלמונים.
  3. מוסיפים את הקמח והמלח, מתחילים לערבב ומוסיפים את תערובת השמרים.
  4. מערבבים עד לקבלת בלילה סמיכה ודביקה, אם יש צורך מוסיפים מעט חלב או קמח, הבלילה צריכה להיות דלילה ודביקה.
  5. מכסים את הקערה בניילון ומניחים לתסיסה של חצי שעה.
  6. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב וגמיש, מקפלים מחצית הכמות לבלילה, מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים לתערובת.
  7. מחממים מחבת טפלון משומן קלות על להבה בינונית, מנטפים כמות של כף או לפי הטעם*, מטגנים עד להזהבה יפה מצד אחד והופכים בעדינות לצד השני, מוציאים ומניחים על נייר מגבת ומצננים.
  8. להגשה - מניחים את הבליני בצלחת הגשה, מניחים מעל כף שמנת חמוצה או קרם פרש, מניחים מעל פרוסת סלמון מעושן או קוויאר ומקשטים בעירית.
הערות
  • כמות הבליני לפי כמות הניטוף, רצוי להכין אותם קטנים בגודל ביס  כמתאבנים.
  • ניתן להחליף את השמרים היבשים ב- 1/3 קובית שמרים טריים.
  • ניתן להחליף מחצית מכמות הקמח בקמח כוסמת או שיפון.
  • ניתן לטגן במחבת מיוחד לבליני לטיגון בגודל אחיד.
  • ניתן להגיש עם כל תוספת אחרת כמו דג מעושן, ביצה קשה פרוסה, פרוסות טונה מעושנת דקות וכו'.
  • קרפ פרש ניתן לרכוש במרכולים בתקופת חג שבועות או מכינים לבד.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
יצא מצויין
1
ציון 10
כל מתכון שהשתמשתי בו שווה זהב. ממש טעים, ומוצלח, כל מתכון באשר כל הכבוד.

בליני

By Published: פנקייק שמרים רוסי כבסיס למתאבנים מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 15 Ingredients: 1 כוס חלב חמים2 כפיות שמרים יבשים* 3 ביצים מופרדות5 כפות שמן1/2 כפית מלח3/4 1 כוס קמח*3 כפיות סוכר...... Directions:
ממיסים את השמרים בחלב עם 1 כפית מהסוכר, מניחים ל-5 דקות. בקערה טורפים את החלמונים, מוסיפים את השמן בזילוף תוך כדי טריפת החלמונים. מוסיפים את ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר