Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 18:45
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מאפה גבינת עיזים ותירס

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5063   

מאפה גבינת עיזים ותירס
6 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
4 פרוסות לחם לבן לא טרי
2 כוסות גרגרי תירס*
1/2 כפית טימין יבש
200 גר' גבינת עיזים
2 כוסות שמנת מתוקה*
2 ביצים טרופות
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-160°, משמנים תבנית פיירקס בגודל 24X24 או דומה*.
  2. מחמים את השמן במחבת, מטגנים את הבצל והפלפל עד להתרככות והזהבה קלה, מוסיפים את גרגרי התירס והטימין ומטגנים בערבוב עוד 2 דקות, מסירים מהאש.
  3. חותכים את פרוסות הלחם לקוביות בגודל 2X2 ס"מ ומניחים בקערה גדולה, מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
  4. מוסיפים את התערובת מהמחבת, מוסיפים את הביצים הטרופות ואת השמנת, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
  5. יוצקים לתבנית המשומנת ומחליקים, מכניסים לאפיה של שעה עד שעה ורבע או עד להשחמה יפה.
  6. מוציאים וחותכים למרובעים ומגישים חם או פושר כתוספת למנה עיקרית או כמנה ראשונה.
הערות
  • להשתמש בלחם בן יום לפחות, לא לחם טרי.
  • תירס טרי או מהקפאה מופשר או תירס מקופסה מסונן.
  • שמנת מתוקה 42% או שמנת לבישול 15%.
  • ניתן לאפות בתבנית מאפינס כמנות בודדות.
  • נשמר כשבוע מכוסה במקרר, לחמם במיקרוגל או טוסטר אובן לפני ההגשה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
שלום!
במשך כמה זמן צריך לאפות את המאפה אם מכינים אותו בתבנית מאפינס? ואיזו טמפ'?
תודה!
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
גבינת עיזים "גד עז" של מחלבות גד או "פרומעז" של תנובה.
1
אבי בוקר טוב,
באיזה גבינת עיזים אתה ממליץ להתשתמש במתכון "מאפה גבינת עיזים ותירס".
תודה על העזרה.
Bazilica

מאפה גבינת עיזים ותירס

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 3 כפות שמן זית1 בצל בינוני קצוץ1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות4 פרוסות לחם לבן לא טרי2 כוסות גרגרי תירס*1/2 כפית טימין יבש200 גר' גבינת עיזים2 כוסות שמנ...... Directions:
מחממים את התנור ל-160°, משמנים תבנית פיירקס בגודל 24X24 או דומה*. מחמים את השמן במחבת, מטגנים את הבצל והפלפל עד להתרככות והזהבה קלה, מוסיפים את גרגרי התירס והטימין ומט...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר