מניקוטי גבינות ותרד


1/3 1 כוסות מים
2 כפות שמן
2 ביצים
1 כוסות קמח רגיל
קורט מלח
למלית:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
200 גר' תרד טרי שטוף ומסונן
150 גר' גבינת מוצרלה מגורדת
50 גר' גבינת פקורינו מגורדת
400 גר' גבינת ריקוטה
1 כף פטרוזילה קצוצה
פלפל שחור
רוטב עגבניות: בהמשך
מכינים את החביתיות, מערבבים את כל המצרכים הנוזלים במערבל ומוסיפים את שאר החומרים תוך כדי עירבוב עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
מחממים מחבת טפלון ומשמנים בעזרת מגבת נייר ספוגה במעט שמן בשכבה אחת דקה.
יוצקים את הבלילה בעזרת מצקת מרק קטנה בכמות שתכסה את שטח המחבת בשכבה דקה, מטלטלים את המחבת במהירות לכיסוי כל השטח ומטגנים עד שהחביתית נפרדת מהמחבת, חוזרים על הפעולה עד גמר כל כמות הבלילה.
להכנת המלית, מחממים את השמן המחבת, מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום ועלי התרד ומטגנים בערבוב עד שהתרד מתרכך, מוציאים לצלחת ומצננים.
מערבבים את הגבינות בקערה, מוסיפים את התרד והפטרוזילה, מערבבים וטועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית פיירקס בגודל 33X22, מניחים מספ' כפות רוטב עת תחתית התבנית ומפזרים באופן אחיד, מניחים 2 כפות תערובת במרכז ולאורך כל חביתית, מגלגלים וסוגרים, מניחים צפוף בתבנית כאשר הסגירה למטה, יוצקים את עוד מהרוטב מעל ומפזרים מעט גבינת מוצרלה מגורדת מעל הרוטב.
אופים כ-40 דקות או עד שהתערובת מבעבעת, מוציאים ומצננים מספר דקות לפני ההגשה עם תוספת רוטב בכלי נוסף.
רוטב עגבניות:
2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק מאד
2 שיני שום כתושות
1 קג' עבניות בשלות קלופות וללא גרעינים
או קופסה גדולה עגבניות מרוסקות
1/2 כפית בזיליקום יבש
1 כף רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה
מלח
פלפל שחור
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ומוסיפים את השום, מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהעגבניות מתרככות והרוטב מתעבה.
ניתן להוסיף מעט סוכר במקרה והעגבניות חמוצות מידי.
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- בורקיטס [אבי מ.] - שני סוגי בצק ומלית לבחירה
- עוגת טורט שייש לפסח [אבי מ.] - עוגת טורט שייש אורירית.
- קבב רומני [אבי מ.] -
- קיש ברוקולי [אבי מ.] - מאפה ברוקולי וגבינה, כמנה עיקרית או תוספת.
- טארט תות שדה בקרם וניל [אבי מ.] - טארט במלית קרם פטיסייר ותותים
- עוגת אסטרהזי [אבי מ.] - עוגת קרם ושכבות מרנג שקדים.
- עוגת גבינה פירורים ושמנת [אבי מ.] -