Pesto
תפריט
ג', 28 מרץ 2017, 18:52
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פנה קוטה שוקולד

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8170   

פנה קוטה שוקולד
6 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
 
מרכיבים
1 כוס חלב
1 שקית (14 גר')אבקת ג'לטין
500 סמ"ק שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כפית תמצית וניל
לרוטב תפוזים:
1/2 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
דרך הכנה
  1. יוצקים את החלב לסיר בינוני, מפזרים מעל את הג'לטין ומניחים ל-5 דקות לספיגת הנוזלים ולתפיחה, מחממים על להבה נמוכה עד להמסת הג'לטין ומסירים מהאש.
  2. בסיר אחר מחממים את השמנת והסוכר בבחישה עד להמסת הסוכר ולפני רתיחה, מסירים מהאש ומסיפים את תמצית הוניל, מערבבים ויוצקים על השוקולד הקצוץ בקערה ומניחים לדקה, מערבבים עד להמסת השוקולד.
  3. מוסיפים את תערובת הג'לטין לתערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה, מסננים לקערה נוספת.
  4. יוצקים את התערובת ל-6 כלים אישיים ומעבירים למקרר ל-12 שעות.
  5. להכנת הרוטב, ממיסים בסיר את הסוכר על להבה בינונית, ממשיכים לחמם עד לקבלת קרמל בהיר, מסירים מהאש ויוצקים בזהירות את מיץ התפוזים, התערובת תתקשה מעט, מחזירים לחימום על להבה נמוכה בבחישה עד להמסה ומסירים מהאש, מצננים.
  6. להגשה, יוצקים 3 כפות רוטב לצלחת הגשה, טובלים את תחתית הכלי האישי בקערת מים חמימים והופכים על הרוטב בצלחת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
6
ראובן מ. (עורך)
זה לא עניין של אפשר. ברור שאפשר, אבל איזה צורה זו ל-פנה קוטה? כמו פודינג רך...
5
הי
אפשר לוותר על הרוטב ולהגיש בכוס יפה?
תודה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יש מתכון לפנה קוטה כאן...»» זאת גירסה אורירית יותר ניתן להכין אותה באופן הרגיל - באותה הדרך אבל ללא הקצפת השמנת.
פנה קוטה מגישים עם כל רוטב שרוצים וללא רוטב כלל
3
אבי שלום, איך אני מכינה פנה קוטה רגילה בלי שוקולד? וגם בפנה קוטה רגילה שמים את רוטב התפוזים? אשמח לקבל תשובה מהירה, תודה.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שלום ותודה יהודית
1
שלום רב לאתר פסטו.........
האתר הכי יפה וטוב שאני מכירה.

תודה יהודית.

פנה קוטה שוקולד

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1 כוס חלב 1 שקית (14 גר')אבקת ג'לטין 500 סמ"ק שמנת מתוקה 1/2 כוס סוכר 150 גר' שוקולד מריר קצוץ 1/2 כפית תמצית וניל לרוטב תפוזים: ...... Directions:
יוצקים את החלב לסיר בינוני, מפזרים מעל את הג'לטין ומניחים ל-5 דקות לספיגת הנוזלים ולתפיחה, מחממים על להבה נמוכה עד להמסת הג'לטין ומסירים מהאש. בסיר אחר מחממים את השמנת והס...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר