Pesto
תפריט
ו', 19 אוק 2018, 06:42
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תפוחי עץ אפויים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12643   

תפוחי עץ אפויים
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» קינוחים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
תפוחי עץ גולד דלישס
סוכר חום
קינמון
צימוקים
אגוזים קצוצים
חמאה או מרגרינה
קונפיטורה תות שדה או פטל
דרך הכנה
  1. מסירים שכבה דקה מתחתית התפוחים, בעזרת קישואן מסלקים את הליבה והגרעינים,  מבצעים חתך בקליפה בלבד בהיקף מחצית, התפוח מניחים בצפיפות בתבנית חסינת חום.
  2. מכינים את המלית, חישוב הכמות לכל תפוח - מערבבים בקערה 1 כפית סוכר חום, קורט קינמון, 4-5 צימוקים, 1 כפית אגוזים קצוצים, ממלאים את החורים בתפוחים.
  3. מניחים על כל מלית 1/2 כפית חמאה או מרגרינה.
  4. יוצקים מים חמים בגובה 1 ס"מ לתוך הקערה ומכניסים לאפיה של כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180°, יוצקים על התפוחים מהנוזלים בתחתית מדי פעם עד להתרככות התפוחים.
  5. מוציאים לקראת סיום האפיה ומניחים 1/2 כפית קונפיטורה על כל מלית, מחזירים לתנור ומשלימים אפיה.
  6. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר, יוצקים על התפוחים בצלחת מהוטב בתחתית התבנית.
  7. ניתן להכין את התפוחים לפני הארוחה, מזלפים מעט מיץ לימון החורים וממלאים, מניחים בתבנית ומוסיפים את המים ממש לפני האפיה.
הערות
  • ניתן גם להכין מתפוחי גרנד סמיט.
  • ניתן להחליף את הצימוקים בכל פרי יבש קצוץ.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
הייתי רוצה לקבל מתכון לתפוחי עץ מבושלים בסיר
אמי היתה מבשלת ועכשו אינה זוכרת - היא כבר בשלב שאינה מבשלת כלל, תודה מראש
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כנראה שההבדל הוא בסוג קמח המצה, העיקר שהצלחת...חג שמח גם לכם.
1
שונט (מקצוענ/ית)
ציון 10
אבי יקר הדיווח האחרון לכבי הביסקוטו חהחהח
הוספתי עוד חצי כוס קמח מצה ועוד כף קמח ת.א הוספתי אילסרים...»»
תפוחי עץ אפויים By , 2006-04-07T15:04:21+03:00 תפוחי עץ אפויים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: Tags: none Ingredients: - תפוחי עץ גולד דלישססוכר חוםקינמוןצימוקיםאגוזים קצוציםחמאה או מרגרינהקונפיטורה תות שדה או פטל... Instructions: מסירים שכבה דקה מתחתית התפוחים, בעזרת קישואן מסלקים את הליבה והגרעינים,  מבצעים חתך בקליפה בלבד בהיקף מחצית, התפוח מניחים בצפיפות בתבנית חסינת חום. מכינים את המלית, חי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר