Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 02:57
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תפוחי אדמה אפויים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 18771   

תפוחי אדמה אפויים
6 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

1 קג' תפוחי אדמה*
5 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
2 כפיות אבקת שום
2 כפיות מלח
2 כפות פטרוזיליה קצוצה לקישוט

דרך הכנה
  1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות או לרבעים תלוי בגודל תפוחי האדמה.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד להתרככות קלה, מוציאים ומסננים מהמים, מניחים להתנדפות האדים ומעבירים לקערה.
  3. מזלפים את השמן על תפוחי האדמה ומערבבים קלות לציפוי, זורים מעל את שאר החומרים (פרט לפטרוזיליה) ומערבבים לציפוי אחיד.
  4. מעבירים לקערה חסינת חום משומנת ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180° לאפיה כשעה או עד עד להשחמה, מערבבים בעדינות פעמיים לפחות במשך האפיה.
  5. לתוספת פיקנטיות ניתן לזלף מעט רוטב צ'ילי מתוק ולערבב כ-10 דקות לפני תום האפיה.
  6. מפזרים מעל מעט פטרוזילה קצוצה ומגישים.
הערות
  • ניתן לשלב תפוחי אדמה ובטטות, אין צורך לבשל את הבטטות לפני האפיה.
  • ניתן להוסיף בצלצלים או בצלים חתוכים לשמיניות לתפוחי האדמה.
  • ניתן להשתמש בתפוחי אדמה קטנים, אין צורך לקלפם או לבשל לפני האפיה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
אבי שלום, אני מחפשת מתכון המשלב תפ"א ופטריות כתוספת למנה בשרית משהו קליל- כוונתי לא תוספת כבדה מידי, יש לך מתכון להציע?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
4
בוקר טוב
אשמח לקבל מתכון של הום פרייז
תודה ושבת שלום
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר לכסות בתחילת האפיה ולהסיר לאחר מכן להשחמה כך מבטיחים שץפוחי האדמה יהיו רכים מבפנים.
2
אבי שלום. האם רצוי לכסות בנייר כסף על מנת לקבל תפ"א פריך מבחוץ ורך מבפנים, כפי שכתבת בטיפים?
המון תודה וחגשמח!
1
במקום מלח, הזלפתי רוטב סויה על תפ"א אלו. הם קיבלו צבע וטעם נפלאים!

תפוחי אדמה אפויים

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1 קג' תפוחי אדמה*5 כפות שמן זית1 כף פפריקה מתוקהקורט פפריקה חריפה2 כפיות אבקת שום2 כפיות מלח2 כפות פטרוזיליה קצוצה לקישוט...... Directions:
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות או לרבעים תלוי בגודל תפוחי האדמה. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד להתרככות קלה, מוציאים ומסננים מהמים, מניחים לה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר