Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 06:24
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרובעי מרנג ופירות

קינוח מרנג ופירות ללא קרם    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9421   

מרובעי מרנג ופירות
8 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» קינוחים» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

1/2 כוס סוכר לבן (100 גר')
4 כפות סוכר חום בהיר
2 חלבונים (מס' 1)
200 גר' תותים או תותים ופטל
1 קיווי קלוף
16 ענבים
3 כפות יין קינוח או יין לבן יבש
3 כפות סוכר או לפי הטעם
2 כפיות חומץ בלסמי

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-100°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
  2. מערבבים את שני סוגי הסוכר בקערה, מניחים בצד.
  3. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים תוך כדי הקצפה את הסוכר ב-3 פעמים, ממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה יציבה, קשה ומבריקה, הקציפה מוכנה כאשר נוטלים מעט קציפה ומועכים בין שתי אצבעות ואין מרגישים גרגרי סוכר.
  4. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פיה כוכבית בקוטר 1 ס"מ או שקית ניילון וקוטמים את קצה השקית, מזלפים מסגרת ל-8 ריבועים בגודל 8X8 ס"מ, מזלפים את פנים הריבועים, מזלפים דפנות (בתמונה) בשתי שכבות.
  5. מכניסים לאפיה של 8 שעות או עד לייבוש מלא, חום התנור חייב להיות נמוך בכל זמן האפיה.
  6. מוציאים ומצננים, מסירים בעדינות ומניחים על רשת לצינון מלא, עד לשלב זה ניתן להכין מראש ולשמור את התחתיות עד להגשה בכלי סגור.
  7. חותכים את התותים לרבעים ומניחים בקערה, אם משתמשים גם בפטל אין חוצים את הפטל, פורסים את הקיווי וחוצים את הפרוסות, מוסיפים לקערה, מפזרים מעל את הסוכר, מזלפים מעל את היין והחומץ הבלסמי ומערבבים קלות, מניחים לספיגת טעם של 30 דקות תוך עירבוב מדי פעם.
  8. מניחים ריבוע מרנג בצלחת הגשה, ממלאים בפירות ומגישים מייד.
הערות
  • ניתן להשתמש בכל פרי עונתי לבחירה.
  • ניתן להניח מעט מלית על תחתית המרנג - שמנת מתוקה מוקצפת או קרם שמנת ואינסטנט פודינג או קרם פטיסייר ולהניח את הפירות מעל, להרכיב מייד לפני ההגשה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
17
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תודה, יש את הטיפ היומי בלבד מצד שמאל למעלה.

חג עצמאות שמח.
16
תודה רבה מאד אבי, זו הייתה תגובה ראשונה שלי לאתר, כאוהבת מושבעת של אוכל בכלל, בישול ואפייה, אני מצדיעה...»»
15
אבי מ. (מקצוענ/ית)
14
אבי, למה המרנג שלי אף פעם לא יוצא לבן אלא תמיד בצבע מוקה?
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר גם במיץ פירות טרופים וחומץ בלסמי.
12
אבי רציתי לדעת בבקשה האם אפשר לשים את הפירות בנוזלים אחרים כמו מיץ פירות טרופי ? לא יודעת מה אתה אומר או אפילו רק תותים
11
המון תודה
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אם המרנג יבש לחלוטין אפשר לשמור בכלי סגור היטב, לשבור לחתיכות ולהניח כשיכבה בעוגת מוס או להוסיף למוס...»»
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
כן, שימי לב לחום שמצוין, זה ייבוש ולא אפיה.
7
שמונה שעות אפיה בתנור???לא מוגזם??
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להחליף את הסוכר החום בלבן.
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להכין את התחתיות מראש ולשמור לאחר הצינון בכלי סגור, להגדלת הכמות יש להכפיל כמויות בהתאם.
3
שונט (מקצוענ/ית)
תודה לך איש יקר
1
שונט (מקצוענ/ית)
אבי בוקר טוב איזה רעיון מקסים שאלה קטנה בבקשה כמה ריבועים יוצאים כי לערב החג זה ממש רעיון מקורי אנחנו...»»

מרובעי מרנג ופירות

By Published: קינוח מרנג ופירות ללא קרם מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 1/2 כוס סוכר לבן (100 גר')4 כפות סוכר חום בהיר2 חלבונים (מס' 1)200 גר' תותים או תותים ופטל 1 קיווי קלוף16 ענבים3 כפות יין קינוח או יין לבן יבש3 כפות סוכר א...... Directions:
מחממים את התנור ל-100°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.מערבבים את שני סוגי הסוכר בקערה, מניחים בצד.מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים תוך כדי הקצפה את הסוכר ב-3 פ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר