Pesto
תפריט
ש', 17 נוב 2018, 16:13
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קציצות בשר אפויות ברוטב עגבניות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5605   

קציצות בשר אפויות ברוטב עגבניות
4 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 9
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

1 בצל בינוני קצוץ דק
3 כפות שמן
500 גר' בשר בקר טחון או מעורב – בקר, הודו או עוף
2 שיני שום כתושות
1 תפו"א בינוני מבושל ומעוך למחית גסה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 עגבניה גדולה
2 ביצים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
לרוטב:
2  כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 ק"ג עגבניות בשלות קלופות או קופסה גדולה עגבניות מרוסקות
1/2 כפית בזיליקום יבש או 1 כף טרי קצוץ
1/2 כפית אורגנו יבש
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר

מלח פלפל שחור לפי הטעם

דרך הכנה
  1. מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה קלה, מסירים מהאש ומעבירים לקערה עם שמן הטיגון.
  2. מגרדים את העגבניה על פומפיה ומסננים מהגרעינים, מוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים את הבשר לקערה, מוסיפים את כל החומרים ולשים היטב בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה, יוצרים בעזרת ידיים רטובות כדורים בקוטר 3-4 ס"מ, מניחים על מגש ומעבירים למקרר לשעה.
  4. מכינים את הרוטב - במחבת גדולה מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ומוסיפים את השום.
  5. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהעגבניות מתרככות והרוטב מסמיך, בוחשים מדי פעם, אם יש צורך מוסיפים מעט מים.
  6. מחממים שמן במחבת נוספת, מטגנים את הקציצות עד להשחמה קלה*, מעבירים לקערה חסינת חום, יוצקים את הרוטב מעל, עד לשלב זה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר מכוסה עד שעה לפני ההגשה, להוציא לטמפרטורת החדר לפני האפיה.
  7. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180°, אופים 15 דקות מרגע שהרוטב מבעבע ופני הקצוצות משחימים קלות, מוציאים ומגישים.
הערות
  • ניתן לבשל את הקציצות ישירות ברוטב ולדלג על שלב הטיגון המוקדם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
ציון 8
הכנתי את המתכון הזה כבר מספר פעמים, פעם הכנתי את הרוטב מעגבניות טריות ופעם מעגבניות מקופסה.
בכל...»»
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קראי תשובתי מס' 4, מתכוני קציצות שונות קיימים באתר, הקלדי בחיפוש.
6
כל פעם שאני עושה קציצות בשר הם יבשות ולא טעימות איפה אני יכולה למצוא מתכון של בשר עם תבלינים רק שלכם תודה
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
על כל 1/2 קג' בשר טחון...

2 פרוסות לחם שהורטבו במים ונסחטו, לפורר ולהוסיף לבשר או

1...»»
4
הי אבי ,שאלתי מה אפשר לשים בקציצות מטוגנות על מנת שיהיו רכות בבקשה תשובתך המהירה ,תודה רבה רבה
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מבשלים ברוטב עד שהקציצות מתקשות מעט כ-15 דקות ולא מערבבים, מעבירים לתנור להשלמה באפיה.

ניתן...»»
קציצות בשר אפויות ברוטב עגבניות By , 2006-04-03T00:04:06+03:00 קציצות בשר אפויות ברוטב עגבניות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1 בצל בינוני קצוץ דק3 כפות שמן500 גר' בשר בקר טחון או מעורב – בקר, הודו או עוף2 שיני שום כתושות1 תפו"א בינוני מבושל ומעוך למחית גסה1 כף פטרוזיליה קצוצה1 עגב... Instructions: מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה קלה, מסירים מהאש ומעבירים לקערה עם שמן הטיגון.מגרדים את העגבניה על פומפיה ומסננים מהגרעינים, מוסיפים לקערה.מוסיפים את הבשר לקערה, מוסיפים את כל ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר