Pesto
תפריט
ו', 31 מרץ 2017, 03:37
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טרפלס מרציפן

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10103   

טרפלס מרציפן
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» ממתקים» צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
350 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/3 כוס שמנת מתוקה*
200 גר' מרציפן
1 כפית תמצית וניל טובה
1 כף ליקר שקדים אמרטו או דומה
קקאו מנופה או אגוזים קצוצים לציפוי
דרך הכנה
  1. מכינים סיר עם קערה תואמת להנחה מעל, ממלאים 5 ס"מ מים ומחממים, אסור שיהיה מגע בין הקערה והמים.
  2. מגרדים את המרציפן לקערה חסינת חום בפומפיה דקה, מניחים על סיר כשהמים ברתיחה חלשה.
  3. מוסיפים את השמנת ומחממים כדקה, מוסיפים את השוקולד המגורד ומערבבים בעדינות עד להמסה מלאה של השוקולד והמרציפן ומתקבלת תערובת חלקה, מסירים מהסיר.
  4. מוסיפים את הליקר ותמצית הוניל ומערבבים.
  5. מניחים לשעה בטמפרטורת החדר לצינון, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקרור במקרר לשעתיים או יותר עד להתקשות התערובת.
  6. מוציאים וקורצים כדורים בערך בקוטר 2 ס"מ (רצוי לעבוד עם כפפות לטקס חד פעמיות למניעת חימום הכדורים), מגלגלים בקקאו או באגוזים הקצוצים, מניחים על נייר או נילון בתבנית ומחזירים למקרר עד להגשה.
  7. מוציאים 10 דקות לפני ההגשה.
הערות
  • מספר היחידות בהתאם לגודל הכדורים.
  • לפרווה - ניתן להחליף את השמנת בחלב קוקוס ולהשתמש בשוקולד מריר פרווה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
8
ראובן מ. (עורך)
מה הבעיה לחפש במתכונים כאן?
7
כיצד ניתן להכין מרציפן בבית ?
6
ציון 10
אבי המתכון מעולה!
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
את הכדורים המוכנים ניתן להניח ישירות בעטרות נייר.
4
אבי שלום,
האם ניתן להניח את הכדורים בכוסיות נייר או עדיף לקרר קודם על ניילון?
תודה
סיגל
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בד"כ 1:1, משקל זהה אבקת סוכר ושקדים טחונים ואפשר להפחית ל-3/4 בכמות הסוכר.
1
תודה אבי על תגובתך

יום נפלא

וכרגיל ישר כוח אחלה אתר אחלה מתכונים

חג שמח

טרפלס מרציפן

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: Ingredients: 350 גר' שוקולד מריר קצוץ1/3 כוס שמנת מתוקה*200 גר' מרציפן1 כפית תמצית וניל טובה1 כף ליקר שקדים אמרטו או דומהקקאו מנופה או אגוזים קצוצים לציפוי ...... Directions:
מכינים סיר עם קערה תואמת להנחה מעל, ממלאים 5 ס"מ מים ומחממים, אסור שיהיה מגע בין הקערה והמים.מגרדים את המרציפן לקערה חסינת חום בפומפיה דקה, מניחים על סיר כשהמים ברתיחה חלשה....
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר