Pesto
תפריט
ה', 29 יונ 2017, 03:33
110384 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם זיתים ואגוזים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7295   

לחם זיתים ואגוזים
1 מנות
אפיה
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
500 גר' קמח
300 מיל' מים (1/4 1 כוסות)
1/2 1 כפיות מלח
2 כפות שמן זית עדין
3/4 כוס זיתי קלמטה קצוצים
1 כוס אגוזים קצוצים גס
1/2 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה*

דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מהמים והסוכר, מניחים לתסיסה של 8 דקות.
  2. מנפים את הקמח לקערת המיקסר, יוצרים גומה, יוצקים את השמרים המותססים לגומה ואת יתרת המים ומערבבים מעט לקבלת עיסה דלילה, מפזרים מעט מהקמח מעל ומניחים כחצי שעה.
  3. מוסיפים את המלח בצד על דופן הקערה, מוסיפים את השמן בצד הנגדי, מוסיפים מעל את הפטרוזילה ומתחילים לערבב, לשים 8 דקות מלאות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש, אם יש צורך מוסיפים מעט קמח או מים..
  4. מוסיפים את הזיתים והאגוזים ומערבבים עוד דקה.
  5. מכסים את הקערה בניילון ומניחים תפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. מוציאים למשטח מקומח קלות, לשים מעט את הבצק, מעצבים ככר עגולה אחת או שתיים ומניחים על נייר אפיה בתבנית, מורחים את פני הככר במעט שמן זית ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  7. אפשרות - במחצית זמן התפיחה מפזרים מעט קמח על הלחם וחורצים בעזרת סכין חדה X או 3 פסים מקבילים בקרום הלחם לעומק 2 ס"מ, מניחים להשלמת התפיחה.
  8. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר, 200° ומעלה, מניחים תבנית תנור הפוכה בתנור בשלב האמצעי ומחממים 5 דקות, מחליקים את הלחם עם נייר האפיה על התבנית ואופים כ-30 דקות או עד להשחמה יפה וכשמקישים על הלחם נשמע צליל חלול.
  9. מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת.
הערות
  • ניתן להשתמש בכל צמח תבלין כמו אורגנו,בזיליקום, כוסברה וכו'.
  • הבצק ניתן להקפאה לפני התפיחה האחרונה עטוף בניילון, לההפשיר במקרר ולהוציא לתפיחה מלאה מחוץ למקרר.
  • הלחם טוב להקפאה לאחר הצינון.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קרום הלחם תלוי בהרכב הלחם ובשיטת האפיה, קרום קשה ניתן לרכך בעטיפת הלחם במגבת או הכנסה לשקית מייד לאחר האפיה.
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין סיבה שלא יתאים אם המתכון מתאים מבחינת הכמות, לבדוק בהוראות היצרן על המלצות להמרת מתכונים רגילים לאופה.
8
האם אפשר להכין את המתכון באופה לחם?
7
ציון 10
מתכון מעולה
5
יש לי שאלה למה אתה מתכוון בכפית
(כפית תה קטנה) או גדולה כי אני עשיתי מתכון של עוגיות שוקולד צ'יפס...»»
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שלום תיקי, המתכונים עכשיו מתחלפים בתזמון שונה ולכל מתכון זמן תצוגה שונה.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
נשמט בהקלדה, תודה.
1
שלום רב,

לא רשום כמה קמח....

רצוי תיקון כי זה נראה טוב...

לחם זיתים ואגוזים

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 1 Ingredients: 25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים1 כפית סוכר500 גר' קמח300 מיל' מים (1/4 1 כוסות)1/2 1 כפיות מלח2 כפות שמן זית עדין3/4 כוס זיתי קלמטה קצוצים1 כוס אגוז...... Directions:
ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מהמים והסוכר, מניחים לתסיסה של 8 דקות.מנפים את הקמח לקערת המיקסר, יוצרים גומה, יוצקים את השמרים המותססים לגומה ואת יתרת המים ומערבבים מעט לקבלת עיסה דלילה, ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר