Pesto
תפריט
ב', 20 פבר 2017, 17:52
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טורט לימון

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 13955   

טורט לימון
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים
2 כוסות קמח תופח
1/2 1 כוסות סוכר
1/4 כוס מיץ לימון טבעי
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כף גרידת קליפת לימון
4 חלמונים
4 חלבונים
ציפוי סוכר לימון:
80 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
1/2 כפית גרידת קליפת לימון
2 כוסות אבקת סוכר מנופה
3-4 כפות מיץ לימון
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-160°, משמנים ומקמחים תבנית גוגלהוף גדולה ממתכת או סיליקון, או תבנית עגולה חלולה מעוטרת.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, 3/4 כוס סוכר, המיץ והמים, מוסיפים את השמן, תמצית הוניל, גרידת הלימון והחלמונים ומערבבים לבלילה ללא גושים.
  3. בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס הסוכר הנותר עד לקבלת קצף יציב וגמיש, מקפלים את הקצף לתערובת ויוצקים לתבנית.
  4. אופים כשעה ורבע או עד שהעוגה קפיצית למגע ובודקים עם קיסם שיוצא יבש.
  5. מוציאים ומניחים את התבנית על רשת ומניחים לצינון של 10 דקות, הופכים את התבנית, משחררים את העוגה, מניחים על צלחת הגשה ומזלפים את קרם הציפוי.
  6. לקרם הציפוי: מצננים מעט את החמאה, מוסיפים לחמאה את גרידת הלימון ואבקת הסוכר, מערבבים היטב ומוסיפים כף לימון ומערבבים, מוסיפים עוד כף או שתיים מים לפי הצורך עד לקבלת תערובת סמיכה שעדיין ניתנת ליציקה על העוגה, יוצקים על העוגה הקרה מעל ועל הדפנות ומניחים לתייצבות הציפוי.

הערות
  • ניתן להמיר את הקמח התופח ב-2 כוסות קמח ו-2 כפיות אבקת אפיה, לנפות לקערה.
  • בשימוש בתבנית גוגלהוף סיליקון יש לצנן את העוגה לחלוטין בתבנית לפני ההוצאה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
12
אין על העוגה זאת קוצרת מחמאות כל פעם מחדש
11
ציון 10
העוגה מדהימה בטעמה, כרגיל אין על המתכונים שלך. טעימה גם ללא הציפוי.
9
ציון 10
העוגה מצוינת, רכה, טעימה גם ללא הציפוי. מומלץ !!
8
ציון 10
הכנתי את העוגה לכבוד שבת , עוגה טעימה וקלה מאוד , בעלי וחמותי התלהבו מהעוגה , ישר כוח אבי כל הכבוד
7
ציון 10
מתכון מצויין שמצליח תמיד! אני עושה את העוגה ללא ציפוי , יוצא מעולה!
6
רציתי לקבל רעיון לקרם שונה ולא לקרם שבמתכון
שמתאים לעוגה או זו או ציפוי אחר.
תודה, פאני
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, להוסיף מיץ לימון ומעט מים עד לסמיכות יציקה.
3
אפשר לעשות את הציפוי ללא חמאה/ מרגרינה?
1
למה העוגה צונחת לאחר הוצאתה מן התנור לאחר שהיתה שם בחום ובזמן האפיה הנכון?

טורט לימון

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 4 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 2 כוסות קמח תופח 1/2 1 כוסות סוכר1/4 כוס מיץ לימון טבעי1/2 כוס מים1/2 כוס שמן1 כפית תמצית וניל1 כף גרידת קליפת לימון4 חלמונים4 חלבוניםציפו...... Directions:
מחממים את התנור ל-160°, משמנים ומקמחים תבנית גוגלהוף גדולה ממתכת או סיליקון, או תבנית עגולה חלולה מעוטרת.מערבבים בקערה את הקמח, 3/4 כוס סוכר, המיץ וה...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר